Πολιτικη & Οικονομια

Αποχαιρετιστήριο γεύμα Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στην Αθήνα

O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αποχωρεί στα τέλη Φεβρουαρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του γευμάτισαν με το ζεύγος Αναστασιάδη: Ελλάδα και Κύπρος πυλώνες ασφαλείας
Το ζεύγος Αναστασιάδη με το ζεύγος Μητσοτάκη © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποχαιρετιστήριο γεύμα Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στην Αθήνα - O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αποχωρεί στα τέλη Φεβρουαρίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη παρέθεσαν το μεσημέρι γεύμα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδου.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Αναστασιάδη για την πολυετή στενή συνεργασία τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τονίστηκε επίσης ότι η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελούν πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, ως υπεύθυνες δυνάμεις προσηλωμένες στο Διεθνές Δίκαιο και στους κανόνες που απορρέουν από αυτό. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξή του σε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Ο κ. Αναστασιάδης ολοκληρώνει τη δεύτερη θητεία του και αποχωρεί από το αξίωμά του, μετά την εκλογή του διαδόχου του, στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, το τελευταίο του υπό την ιδιότητα του ΠτΔ, ο N. Αναστασιάδης, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως αισθάνεται περήφανος που παραδίδει ένα κράτος οικονομικά εύρωστο και ισχυρό, αλλά και αποτελεσματικό στη στήριξη των ευάλωτων, ωστόσο εκφράζει την απογοήτευσή του για τη μη λύση του Κυπριακού: Τη μη επίτευξη ενός από τα οράματα, όπως λέει, που τον οδήγησαν στην ενεργό εμπλοκή στην πολιτική ζωή της Κύπρου. Δεν παραλείπει, δε, να αναφερθεί στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο διάδοχός του.

26643564

Αποχαιρετιστήριο γεύμα Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στην Αθήνα
Αποχαιρετιστήριο γεύμα Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στην Αθήνα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ταχυδρόμος των ευρωεκλογών χτυπάει πάντα μια φορά
Ο ταχυδρόμος των ευρωεκλογών χτυπάει πάντα μια φορά

«Η Ευρώπη σε πολλά σταυροδρόμια, παλεύει με τους δαίμονες και τις αντιφάσεις της. Η Ελλάδα, πάλι, είναι πιο ξέγνοιαστη. Αντί να πάει να ψηφίσει, πάει για μπάνιο. Αιώνιο ελληνικό καλοκαίρι»

Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο
Ρεπορτάζ για τη γραφειοκρατία: Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο

«Η γραφειοκρατία είναι γραφειοκρατία. Νομοθετείται από άσχετους μανδαρίνους και προωθείται από υπουργούς, οι οποίοι αντιδρούν φοβικά στους κατά καιρούς πανικούς, εξίσου άσχετων τηλεπερσόνων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.