Πολιτικη & Οικονομια

H συζήτηση Μητσοτάκη-Κουτσούμπα στο Προεδρικό για την ημερομηνία των εκλογών

Tι απάντησε ο πρωθυπουργός στην ερώτηση «Πότε ακριβώς;»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητσοτάκης – Κουτσούμπας: Ο διάλογος για την ημερομηνία που θα γίνουν οι εκλογές το 2023
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης΄με τον Δημήτρη Κουτσούμπα (φωτό αρχείου) © Εurokinissi

Μητσοτάκης: Συζήτηση με τον Δημήτρη Κουτσούμπα στο Προεδρικό για την ημερομηνία των εκλογών

Το ρεπορτάζ του OPEN μεταδίδει πως Κυριάκος Μητσοτάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας είχαν ένα «πηγαδάκι» το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου βρέθηκαν για να ευχηθούν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για το νέο έτος.

Όπως σημειώνεται, ο κ. Κουτσούμπας φέρεται να ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν έχει αποφασίσει για την ημερομηνία που θα γίνουν οι εκλογές.

Ο πρωθυπουργός απάντησε πως «μετά τον Απρίλιο όλα είναι ανοιχτά», με τον κ. Κουτσούμπα να επιμένει, ρωτώντας «πότε ακριβώς;». Τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε: «Μία εβδομάδα πριν, μία εβδομάδα μετά τι σημασία έχει, αφού εσείς είστε έτοιμοι, όπως λέτε».

Σύμφωνα με πηγές που είναι κοντά στον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά και σε συνδυασμό με τις εξελίξεις, το κλίμα και τις δημοσκοπήσεις να ανακοινώνει εν ευθέτω χρόνω τις προθέσεις του. Το βέβαιον είναι ότι οι εκλογές θα γίνουν με τη νέα απογραφή, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. 

Πιο κοντά στα σενάρια αυτή τη στιγμή είναι να στηθούν κάλπες με απλή αναλογική την Κυριακή των Βαΐων στις 9 Απριλίου (το Πάσχα πέφτει 16 Απριλίου φέτος). Αυτό σημαίνει ότι η διάλυση της Βουλής θα γίνει ένα μήνα πριν, στις 9 Μαρτίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY