Πολιτικη & Οικονομια

Μήνυμα στήριξης Μητσοτάκη σε Ζελένσκι στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας

Εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί την Ουκρανία στο μέλλον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο
© EUROKINNISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το απόγευμα της Παρασκευής (30/12) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να μεταφέρει τις ευχές του για το νέο έτος στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε το ενδιαφέρον του για την κατάσταση των Ελλήνων της Ουκρανίας, ενώ διαβεβαίωσε τον κ. Ζελένσκι για τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας προς τη χώρα του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί την Ουκρανία στο μέλλον.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει για μια ακόμη φορά την συμπαράσταση και την στήριξή του στον αγώνα της Ουκρανίας, τασσόμενος κατηγορηματικά κατά της αλλαγής συνόρων. Τότε είχε αναφερθεί στην τουρκική επιβολή στην Κύπρο παρομοιάζοντας της με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Είχαμε, παλαιότερα, μία παρόμοια εμπειρία με την τουρκική εισβολή και κατοχή μεγάλου τμήματος της Κύπρου, το 1974. Η πληγή αυτή είναι ακόμη ανοιχτή, ύστερα από σχεδόν 50 χρόνια. Γνωρίζουμε τον πόνο και το κόστος που επιφέρει αυτό σε μία χώρα», είχε πει ο κ. Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι του Κιέβου κλήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα να κατευθυνθούν προς τα καταφύγια καθώς οι σειρήνες ηχούσαν σε όλη την πόλη, μία ημέρα αφού η Ρωσία πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές επιθέσεις της αφότου άρχισε τον πόλεμο το Φεβρουάριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ