- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο δικηγόρος της Καϊλή υποστήριξε ότι «ο εισαγγελέας φοβάται απαγωγή της από κατασκόπους του Κατάρ»
Δεν θα ασκηθεί έφεση
Qatargate - Εύα Καϊλή: «Ο εισαγγελέας φοβάται απαγωγή της από κατασκόπους του Κατάρ»
Την παραμονή στη φυλακή της Εύας Καϊλή για έναν ακόμα μήνα αποφάσισε το δικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες. Απορρίφθηκε το αίτημά της για αποφυλάκιση με βραχιολάκι, ενώ οι ισχυρισμοί της, σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Qatargate, δεν έπεισαν το προδικαστικό συμβούλιο για να αφεθεί ελέυθερη.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κ. Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε «πολιτική» την απόφαση να παραμείνει για ακόμη ένα μήνα στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο η Εύα Καϊλή. Όπως είπε, ο Βέλγος εισαγγελέας για την υπόθεση διαφθοράς και για την εγκληματική οργάνωση δεν έχει στοιχεία, μόνο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπορεί να υπάρξουν ενδείξεις, καθώς βρέθηκαν τα λεφτά σπίτι της.
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ξεκαθάρισε, πάντως, πως δεν πρόκειται να κατατεθεί έφεση στην απόφαση για προφυλάκιση της ευρωβουλευτού.
Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως οι τοποθετήσεις του εισαγγελέα προδίκασαν το αποτέλεσμα, καθώς η Εύα Καϊλή είχε καταθέσει πρόταση για κατ’ οίκον περιορισμό χωρίς καμία ηλεκτρονική συσκευή, μόνο με ένα σταθερό τηλέφωνο, για το οποίο δίνει άδεια να το παρακολουθεί η αστυνομία.
Παράλληλα, ανέφερε και πάλι πως ο Βέλγος εισαγγελέας είπε πως υπάρχει κίνδυνος να έρθουν κατάσκοποι από το Κατάρ για να απαγάγουν την Εύα Καϊλή, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος απάντησε πως «υπάρχει κίνδυνος να φέρει και στρατεύματα το Κατάρ για να πάρει την όμορφη Εύα».
Το χρονικό
Νωρίς το πρωί της Πέμπτης η Εύα Καϊλή πέρασε, υπό άκρα μυστικότητα, το κατώφλι του επιβλητικού κτιρίου που στεγάζεται το Μέγαρο Δικαιοσύνης, στις Βρυξέλλες, εκεί όπου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες δημοσιογράφοι.
Η ευρωβουλευτής, που συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη από την βελγική δικαιοσύνη πριν από οκτώ ημέρες, με τις κατηγορίες, της παρέμεινε περίπου για μία ώρα και είκοσι λεπτά στην αίθουσα, ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στο πλαίσιο της ακρόασης για την παράταση της προφυλάκισης της ή της άρση της, με την επιβολή ή μη περιοριστικών όρων.
Παρών στη διαδικασία ήταν και ο Ανακριτής Μισέλ Κλεζ, που ανέλαβε την έρευνα από το καλοκαίρι για το σκάνδαλο διαφθοράς, που συνταράσει τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Qatargate.
Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέπτυξε τα επιχειρήματα της και σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε: πως δεν έχει τρόπο και λόγο να αλλοιώσει στοιχεία, δεν είναι ύποπτη φυγής και αναφέρθηκε και στο μόλις 2 ετών παιδί της.
«Ζητήσαμε να τεθεί σε καθεστώς επιτήρηση με βραχιολάκι. Συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία δεν δωροδοκήθηκε» ο δικηγόρος της Άντρε Ριζόπουλος. «Τα είπαμε όλα μας τα επιχειρήματα. Η κυρία Καϊλή, ποτέ δεν δωροδοκήθηκε, η κυρία Καϊλή είναι αθώα» υπογράμμισε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.