Πολιτικη & Οικονομια

Ο δικηγόρος της Καϊλή υποστήριξε ότι «ο εισαγγελέας φοβάται απαγωγή της από κατασκόπους του Κατάρ»

Δεν θα ασκηθεί έφεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δικηγόρος της Καϊλή υποστήριξε ότι «ο εισαγγελέας φοβάται απαγωγή της από κατασκόπους του Κατάρ»
© EUROKINISSI/ΓΕΩΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Qatargate - Εύα Καϊλή: «Ο εισαγγελέας φοβάται απαγωγή της από κατασκόπους του Κατάρ»

Την παραμονή στη φυλακή της Εύας Καϊλή για έναν ακόμα μήνα αποφάσισε το δικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες. Απορρίφθηκε το αίτημά της για αποφυλάκιση με βραχιολάκι, ενώ οι ισχυρισμοί της, σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Qatargate, δεν έπεισαν το προδικαστικό συμβούλιο για να αφεθεί ελέυθερη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κ. Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε «πολιτική» την απόφαση να παραμείνει για ακόμη ένα μήνα στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο η Εύα Καϊλή. Όπως είπε, ο Βέλγος εισαγγελέας για την υπόθεση διαφθοράς και για την εγκληματική οργάνωση δεν έχει στοιχεία, μόνο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπορεί να υπάρξουν ενδείξεις, καθώς βρέθηκαν τα λεφτά σπίτι της.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ξεκαθάρισε, πάντως, πως δεν πρόκειται να κατατεθεί έφεση στην απόφαση για προφυλάκιση της ευρωβουλευτού.

Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως οι τοποθετήσεις του εισαγγελέα προδίκασαν το αποτέλεσμα, καθώς η Εύα Καϊλή είχε καταθέσει πρόταση για κατ’ οίκον περιορισμό χωρίς καμία ηλεκτρονική συσκευή, μόνο με ένα σταθερό τηλέφωνο, για το οποίο δίνει άδεια να το παρακολουθεί η αστυνομία.

Παράλληλα, ανέφερε και πάλι πως ο Βέλγος εισαγγελέας είπε πως υπάρχει κίνδυνος να έρθουν κατάσκοποι από το Κατάρ για να απαγάγουν την Εύα Καϊλή, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος απάντησε πως «υπάρχει κίνδυνος να φέρει και στρατεύματα το Κατάρ για να πάρει την όμορφη Εύα».

Το χρονικό

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης η Εύα Καϊλή πέρασε, υπό άκρα μυστικότητα, το κατώφλι του επιβλητικού κτιρίου που στεγάζεται το Μέγαρο Δικαιοσύνης, στις Βρυξέλλες, εκεί όπου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες δημοσιογράφοι.

Η ευρωβουλευτής, που συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη από την βελγική δικαιοσύνη πριν από οκτώ ημέρες, με τις κατηγορίες, της παρέμεινε περίπου για μία ώρα και είκοσι λεπτά στην αίθουσα, ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στο πλαίσιο της ακρόασης για την παράταση της προφυλάκισης της ή της άρση της, με την επιβολή ή μη περιοριστικών όρων.

Παρών στη διαδικασία ήταν και ο Ανακριτής Μισέλ Κλεζ, που ανέλαβε την έρευνα από το καλοκαίρι για το σκάνδαλο διαφθοράς, που συνταράσει τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Qatargate.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέπτυξε τα επιχειρήματα της και σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε: πως δεν έχει τρόπο και λόγο να αλλοιώσει στοιχεία, δεν είναι ύποπτη φυγής και αναφέρθηκε και στο μόλις 2 ετών παιδί της.

«Ζητήσαμε να τεθεί σε καθεστώς επιτήρηση με βραχιολάκι. Συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία δεν δωροδοκήθηκε» ο δικηγόρος της Άντρε Ριζόπουλος. «Τα είπαμε όλα μας τα επιχειρήματα. Η κυρία Καϊλή, ποτέ δεν δωροδοκήθηκε, η κυρία Καϊλή είναι αθώα» υπογράμμισε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ