Πολιτικη & Οικονομια

K. Μητσοτάκης: «Το Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας»

Η απόφαση για την εκταμίευση 725 εκατ. ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός για την απόφαση του Eurogroup και την πορεία της ελληνικής οικονομίας

«To Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετίζοντας την απόφαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να εκταμιευθούν στη χώρα 725 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «μια σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου» και πρόσθεσε: «σήμερα είναι μια μέρα πιο αισιόδοξη». 

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν, με απόλυτη ομοφωνία, να εκταμιευθούν στη χώρα 725 εκατομμύρια ευρώ από τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα και ταυτόχρονα να καταργηθεί σε μόνιμη βάση η αύξηση που προβλεπόταν στο επιτόκιο των δανείων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. «Το πρώτο θέμα εκκρεμούσε από τις αρχές του 2019. Και σήμερα βρίσκει το πιο θετικό του τέλος. Ενώ το δεύτερο διευκολύνει την Ελλάδα να βηματίσει πιο δυναμικά στο αύριο», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «πρόκειται για μία σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας. Που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου. Αλλά δικαιώνει επίσης, μία αποτελεσματική πολιτική. Η οποία στηρίζει τον πολίτη, ενώ παράλληλα υπηρετεί την απασχόληση και την ανάπτυξη. Πάνω από όλα, όμως, πρόκειται για μια εξέλιξη που επιβραβεύει τους μεγάλους κόπους και τις ελπίδες κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Όλες και όλοι εσείς είστε οι πρωταγωνιστές της Ελλάδας που αλλάζει. Σας ευχαριστώ. Μένοντας πάντα στον ίδιο δρόμο της προσπάθειας. Με σιγουριά, συνέχεια και συνέπεια».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ