Πολιτικη & Οικονομια

Τα νούμερα της Εβδομάδας | 17 - 23 Νοεμβρίου 2022

95% του κόστους λειτουργίας της «Κιβωτού του Κόσμου» καλυπτόταν από χορηγίες ιδιωτών

img_0317_1.jpg
Σταμάτης Ζαχαρός
ΤΕΥΧΟΣ 850
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιβωτός του Κόσμου
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗΣ/EUROKINISSI

Τα νέα της εβδομάδας 17 - 23 Νοεμβρίου 2022. O Σταμάτης Ζαχαρός αποτυπώνει την επικαιρότητα σε αριθμούς.

320.000 ευρώ ζημιά προκλήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο από υπεξαίρεση την οποία έκανε εφοριακός της ΔΟΥ Κιλκίς, σύμφωνα με σχετικό κατηγορητήριο. 

6 έτη φυλάκισης επέβαλε ως ποινή το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Αναγνωρίστηκε και ελαφρυντικό. Αυτό της μεταμέλειας, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη βγει στη σύνταξη.

3 ευρώ την ημέρα οφείλει ο εφοριακός αν θέλει να μετατρέψει την ποινή, καθώς ήταν εξαγοράσιμη.

365 ημέρες x 6 έτη = 2.190 ημέρες.

2.190 ημέρες x 3 ευρώ = 6.570 ευρώ. Συμφέρει, θέλω και γω κύριε Τσιάρα.


63 σελίδες χρειάστηκε σύμφωνα με έγκυρα ανυπόγραφα blog, η συγγραφέας-ερευνήτρια Χρυσηίδα Δημουλίδου για να εξηγήσει τι ακριβώς της συνέβη σε αγωγή την οποία κατέθεσε εναντίον της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer.

2 δόσεις χρειάστηκαν όπως αναφέρει για να αρχίσει να τρέχει σε γιατρούς. Στην αγωγή κάνει λόγο για «εμ@-βόλια που επιβλήθηκαν με φασιστικό και ύπουλο τρόπο, “δολοφόνησαν” πολύ κόσμο». Καταλήγει λέγοντας ότι οι Έλληνες «είναι όλοι τους αμόρφωτοι, άρα επικίνδυνοι πολίτες και τους κατηγορώ ευθέως».


15.000 ευρώ είναι το αρχικό χρέος ιδιοκτήτριας ακινήτου στα Ιλίσια, το οποίο και οδήγησε σε αναγκαστική έξωση. Η αντιπολίτευση, η οποία είχε ψηφίσει το νόμο, κάνει λόγο για αναλγησία της σημερινής κυβέρνησης.


0-2 έληξε το πρώτο ματς του χειμερινού Μουντιάλ, μεταξύ της οικοδέσποινας χώρας και του Ισημερινού. Σε επίπεδο συλλόγων, τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία. Σε εθνικό επίπεδο όσα λεφτά και αν έχεις, μπάλα δεν παίζεις.


40% των παιδιών που ήταν στα ιδρύματα το 2019, είναι τώρα σε ανάδοχες οικογένειες, σύμφωνα με την Κυβέρνηση.

325 έως 1.200 ευρώ τον μήνα είναι το επίδομα αναδοχής.

135 φιλοξενούνται στην Κιβωτό του Κόσμου. Αν προσθέσουμε και τους συνοδούς, οι ωφελούμενοι φθάνουν τους 400.

95% του κόστους λειτουργίας της «Κιβωτού» καλύπτονταν από χορηγίες ιδιωτών.


ελκυστικότερη χώρα για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργιας είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Ernst & Young. Πρώτη είναι το Μαρόκο και πίσω μας η Δανία. Μήπως γίναμε η Δανία του Νότου;


315.000 ευρώ έλαβε ως αμοιβή για μια ομιλία του στις ΗΠΑ ο πρώην Βρετανός Πρωθυπουργός Boris Johnson.

30 λεπτά διήρκεσε η ομιλία ενώ ο Johnson συμμετείχε και σε 45λεπτη συζήτηση ενώπιον ασφαλιστικών πρακτόρων και συμβούλων στο Κολοράντο Σπρινγκς.

8,5 ώρες υποστηρίζει ότι εργάσθηκε ο Johnson κάτι που μεταφράζεται σε ωριαία αμοιβή 37.000 ευρώ.

60.000 ευρώ ζητούσε ως αμοιβή ο Γιάνης Βαρουφάκης και μάλιστα όσο ήταν Υπουργός Οικονομικών. Μετά από δημοσίευμα της κομματικής εφημερίδας Αυγή, ο «με ένα ν» είχε διευκρινίσει ότι ζητά την αμοιβή για ομιλίες μόνο από τράπεζες και πολυεθνικές.


7,3 μονάδες διαφορά στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εντοπίζει έρευνα της εταιρίας alco.

30,3% λαμβάνει η ΝΔ, 23% ο ΣΥΡΙΖΑ και 11,4% το ΠΑΣΟΚ.

14,2% είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο φυσικά θα κατανεμηθεί αναλογικά (όχι απολύτως) στα κόμματα.


61% έλαβε στις εκλογές για την Παγκρήτιο Ένωση ο συνδυασμός «Η Κρήτη στην καρδιά μας» με επικεφαλής τη Ρένα Βασιλάκη, ο οποίος και υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία.

11 άρρενες πρόεδροι και μόλις μία γυναίκα έχουν καταλάβει τη θέση στα 76 χρόνια από την ίδρυση της ένωσης. Η κυρία Βασιλάκη, στενή συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη, είναι η δεύτερη.

39% έλαβε ο έτερος συνδυασμός «Νέα Παγκρήτιος» με επικεφαλής τον Γιώργο Πετράκη, τον οποίο είχε στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως o δημοφιλής κρητικός Βουλευτής, Παύλος Πολάκης.


50 ετών είναι ο Κινέζος δρομέας Chen, ο οποίος πρόσφατα ολοκλήρωσε το Μαραθώνιο Xin’anjiang στο Jiande της Κίνας ενώ κάπνιζε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 42 χιλιομέτρων.

574ος από σχεδόν 1.500 δρομείς τερμάτισε ο Chen στο συγκεκριμένο αγώνα, με εντυπωσιακό χρόνο 3:28:45, αν αναλογιστεί κανείς και το χρόνο που έχανε για να ανάψει τσιγάρο.


5,6% ανάπτυξη (διπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου) προβλέπει για τη χώρα μας το σχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο κατέθεσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Οικονομικών στη Βουλή. Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός τα τελευταία δώδεκα χρόνια που καταρτίζεται εκτός του πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης ή ενισχυμένης εποπτείας.

5,3% ήταν η πρόβλεψη στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2023.

4,5% είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2022.

3,1% ήταν η εκτίμηση για το ίδιο μέγεθος στο Πρόγραμμα Σταθερότητας του Απριλίου 2022.

5% αναμένεται να είναι ο εναρμονισμένος πληθωρισμός, έναντι 6,1% της ευρωζώνης και 7,0% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

12,7% αναμένεται να είναι το ποσοστό ανεργίας, έναντι 13,9% που προβλεπόταν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας.


Verba Volant

Νάσος Ηλιόπουλος

«Οι εικόνες με κλειδωμένα βρεφικά γάλατα είναι μια εικόνα παρακμής».
Δεν θα μπω στην ουσία της συζήτησης, θα προσθέσω όμως την πληροφορία ότι όταν το παιδί μου ήταν μωρό, και τότε τα γάλατα είχαν αντικλεπτικά. Σήμερα είναι 6 ετών. Α! Ήδη από τότε είχαν και οι σαρδέλες, ευτυχώς το μωρό μου δεν είχε αρχίσει ακόμη τα τσίπουρα για να έρθει αντιμέτωπο με τη δυστοπία.

Βίκυ Καγιά

«Με έχει φλερτάρει ο Τζουντ Λο. Τότε έβγαινε με τη Σιένα Μίλερ».
Μια πληροφορία που αναβαθμίζει το βιογραφικό της κριτού. Στο κόνσεπτ του «Μια Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη»: «φέρε τον έλεγχο να σου βάλω άριστα»

Παύλος Πολάκης

«Εσύ μ@@@@νο κάτσε στην υπόγα που σε έβαλε ο Σκέρτσος οδό έχει μηνιάτικο. ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ».
Η εξέλιξη της κρητικής λογοτεχνικής παράδοσης μέσα στους αιώνες, αποτυπώνεται γλαφυρά με ένα tweet του σοσιαλδημοκράτη Βουλευτή. Σκεφθείτε τι απαγγέλλει στους συνδαιτυμόνες του (δυστυχώς δεν υπάρχουν ντοκουμέντα) και σε εκείνους με τους οποίους πηγαίνει για θαλάσσια λουτρά στο Ροδάκινο της Κρήτης.

Γιάνης Βαρουφάκης

«Ο μόνος λόγος που μπήκα τότε στην Κυβέρνηση είναι γιατί είχαμε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και με άλλους δύο, τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Νίκο Παππά»
Τι είχαν συμφωνήσει; Διάφορα, όπως κούρεμα ομολόγων, παράλληλο πλάνο «και αν χρειαστεί και δραχμή», κατέληξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ευχαριστούμε, θα σας ειδοποιήσουμε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY