- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα στην Υπόθεση Πάτση - Ζήτησε τα πόθεν έσχες του
Και το Γραφείο Πόθεν Έσχες της Βουλής ερευνά το ζήτημα
Υπόθεση Πάτση: Παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα – Ζήτησε τα πόθεν έσχες του βουλευτή
Παρέμβαση στο θέμα που έχει ανακύψει με τον βουλευτή Ανδρέα Πάτση, ο οποίος διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία, μετά τις καταγγελίες για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες σε εταιρίες που διαχειρίζονται «κόκκινα δάνεια» έκανε ο οικονομικός εισαγγελέας.
Συγκεκριμένα, ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής τα πόθεν έσχες του βουλευτή προκειμένου να διερευνήσει σε πρώτη φάση εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του και αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, από το 2018 και μετά διαπιστώνεται μία αλματώδης αύξηση των εισοδημάτων και των εταιριών στις οποίες συμμετέχει ο κ. Πάτσης.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως ενημέρωσε τη Διάσκεψη των Προέδρων ο Θανάσης Μπούρας, πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, οι ορκωτοί λογιστές έχουν ήδη ξεκινήσει τον έλεγχο, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα τουλάχιστον μιας εβδομάδας. Μάλιστα, είπε ότι η επιτροπή έχει ζητήσει περισσότερες από μια φορές διευκρινίσεις στο πόθεν έσχες του.
Ο Ανδρέας Πάτσης έρχεται αντιμέτωπος με το ζήτημα της συμμετοχής του σε εξωχώριες εταιρείες (στο πόθεν έσχες του έχει δηλώσει τρεις στην Κύπρο), που βάσει νόμου θεωρείται ασυμβίβαστη δραστηριότητα. Πρόκειται για ρύθμιση που ισχύει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, άλλαξε επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν και αντικαταστάθηκε από τις «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες, αλλά αντικαταστάθηκε εκ νέου με τροπολογία, μετά από σφοδρές αντιδράσεις.
Η ποινή που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις αφορά σε τουλάχιστον δύο έτη φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο ώς 500.000 ευρώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.