- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα στην Υπόθεση Πάτση - Ζήτησε τα πόθεν έσχες του
Και το Γραφείο Πόθεν Έσχες της Βουλής ερευνά το ζήτημα
Υπόθεση Πάτση: Παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα – Ζήτησε τα πόθεν έσχες του βουλευτή
Παρέμβαση στο θέμα που έχει ανακύψει με τον βουλευτή Ανδρέα Πάτση, ο οποίος διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία, μετά τις καταγγελίες για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες σε εταιρίες που διαχειρίζονται «κόκκινα δάνεια» έκανε ο οικονομικός εισαγγελέας.
Συγκεκριμένα, ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής τα πόθεν έσχες του βουλευτή προκειμένου να διερευνήσει σε πρώτη φάση εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του και αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, από το 2018 και μετά διαπιστώνεται μία αλματώδης αύξηση των εισοδημάτων και των εταιριών στις οποίες συμμετέχει ο κ. Πάτσης.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως ενημέρωσε τη Διάσκεψη των Προέδρων ο Θανάσης Μπούρας, πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, οι ορκωτοί λογιστές έχουν ήδη ξεκινήσει τον έλεγχο, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα τουλάχιστον μιας εβδομάδας. Μάλιστα, είπε ότι η επιτροπή έχει ζητήσει περισσότερες από μια φορές διευκρινίσεις στο πόθεν έσχες του.
Ο Ανδρέας Πάτσης έρχεται αντιμέτωπος με το ζήτημα της συμμετοχής του σε εξωχώριες εταιρείες (στο πόθεν έσχες του έχει δηλώσει τρεις στην Κύπρο), που βάσει νόμου θεωρείται ασυμβίβαστη δραστηριότητα. Πρόκειται για ρύθμιση που ισχύει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, άλλαξε επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν και αντικαταστάθηκε από τις «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες, αλλά αντικαταστάθηκε εκ νέου με τροπολογία, μετά από σφοδρές αντιδράσεις.
Η ποινή που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις αφορά σε τουλάχιστον δύο έτη φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο ώς 500.000 ευρώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.