Πολιτικη & Οικονομια

Κοινωνικός τουρισμός-Ζαχαράκη: Οι άυλες κάρτες μπορούν να αξιοποιηθούν για την 28η Οκτωβρίου

Στα 12,7 δισ. ευρώ φέτος οι τουριστικές εισπράξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διακοπές στην Ελλάδα
Διακοπές © Photo by Semina Psichogiopoulou/Unsplash

28η Οκτωβρίου - «Τουρισμός για όλους»: Οι άυλες κάρτες μπορούν να αξιοποιηθούν για το τριήμερο, λέει η Ζαχαράκη

Στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού «Τουρισμός για όλους» αναφέρθηκε στον ANT1 η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, που - μεταξύ άλλων- γνωστοποίησε ότι από τις 275.000 κάρτες που έχουν κληρωθεί, έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα μόλις οι 50.000 κάρτες, που είναι άυλες και «φορτωμένες» με 150 ή 200 ευρώ έκαστη.

Κάλεσε λοιπόν από τον τηλεοπτικό αέρα τους κατόχους να τις χρησιμοποιήσουν για να κάνουν διακοπές το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, στηρίζοντας παράλληλα τα καταλύματα, λέγοντας ότι το υπουργείο Τουρισμού θα πληρώσει αμέσως και χωρίς γραφειοκρατία τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων για τις κάρτες του προγράμματος που θα αξιοποιηθούν στις επιχειρήσεις τους.

Μάλιστα, η Υφυπουργός Τουρισμού είπε πως στις αρχές Ιανουαρίου θα γίνει νέα κλήρωση, με 20 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία θα φτάσουν σε 62 εκατομμύρια ευρώ τα χρήματα που έχουν δοθεί για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Σε ότι αφορά στα έσοδα από τον τουρισμό, η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε ότι στο πρώτο 8μηνο του έτους, «ουσιαστικά από τον Μάρτιο που ξεκίνησε η τουριστική περίοδος», έχουν καταγραφεί 12,7 δις ευρώ τουριστικές εισπράξεις.

«Αγγίζουμε το 2019 και πρέπει να περιμένουμε Σεπτέμβριο και Οκτώβριο γιατί είχαμε μεγάλες ροές τουριστών», κατέληξε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ