Πολιτικη & Οικονομια

Η υπόσχεση των Ουκρανών στον Νίκο Δένδια - Τι θα του στείλουν για να θυμάται την επίσκεψή του στο Κίεβο

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε μεταβεί σε καταφύγιο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Δένδιας και Ντμίτρο Κουλέμπα
Νίκος Δένδιας και Ντμίτρο Κουλέμπα © EUROKINISSI

Ο Νίκος Δένδιας αποκάλυψε την υπόσχεση που εξασφάλισε από την ουκρανική κυβέρνηση - Τι είπε σε συνέντευξή του

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρέθηκε πρόσφατα στο Κίεβο και μάλιστα χρειάστηκε να μεταβεί σε καταφύγιο μαζί με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, όταν ήχησαν οι σειρήνες στην ουρανική πρωτεύουσα.

Ο κ. Δένδιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο ταξίδι του στην Ουκρανία και τόνισε ότι κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη στο Κίεβο η πόλη υπέστη πυραυλική επίθεση από επτά πυραύλους κρουζ, εκ των οποίων οι τέσσερις καταρρίφθηκαν.

«Μου υποσχέθηκε η ουκρανική πλευρά ότι θα μου στείλει ένα τμήμα από τον πύραυλο, για να μείνει στο υπουργείο Εξωτερικών και να θυμίζει την ιδιαιτερότητα αυτής της επίσκεψης», είπε.

Η επίσκεψη αυτή ήταν η τρίτη του υπουργού Εξωτερικών στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς έχει ήδη μεταβεί δύο φορές στην Οδησσό, πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό.

Κατά τη συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του, ο Νίκος Δένδιας καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις, τις κινήσεις αναθεωρητισμού αλλά και την καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου. Παράλληλα, εστίασε και στις στενές διμερείς διπλωματικές σχέσεις, ενώ μίλησε για τα «ρωσικά εγκλήματα πολέμου» και αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις υπογραμμίζοντας τα εξής: «Οι Έλληνες έχουμε επίσης έναν μεγάλο γείτονα στα Ανατολικά μας. Έναν γείτονα που έχει εκδώσει απειλή πολέμου εναντίον μας».

Από την πλευρά του ο Ντμίτρο Κουλέμπα είχε σημειώσει: «Ελευθερία ή θάνατος είναι ένα καταπληκτικό σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης και ένα τέτοιο σύνθημα υπήρχε και στην ουκρανική επανάσταση. Ο Ελληνικός λαός καταλαβαίνει καλύτερα από κάθε άλλον τι σημαίνει ο αγώνας για την ελευθερία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ