Πολιτικη & Οικονομια

Διευκρινίσεις Βορίδη για τον χημικό ευνουχισμό: «Με τη συναίνεση του δράστη»

Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την άποψη ότι οι δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων δεν αναμορφώνονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μ. Βορίδης για ΟΑΚΑ: Εγκαλείται η κυβέρνηση που είναι η μόνη που έχει μεριμνήσει για το ζήτημα
Μ. Βορίδης για ΟΑΚΑ: Εγκαλείται η κυβέρνηση που είναι η μόνη που έχει μεριμνήσει για το ζήτημα © Εurokinissi

Διευκρινίσεις Βορίδη για χημικό ευνουχισμό σε παιδοβιαστές

Διευκρινίσεις για τη χτεσινή του δήλωση περί χημικού ευνουχισμού των δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Καταρχάς, ανέφερε ότι «οι εγκληματίες που τελούν εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και ειδικά κατά των ανήλικων, η εμπειρία λέει ότι δεν αναμορφώνονται». Πρόσθεσε ότι ο ίδιος πιστεύει ότι για ορισμένα αδικήματα θα έπρεπε να εκτίεται το σύνολο της ποινής και να μην υπάρχει καθόλου απόλυση (αποφυλάκιση) υπό όρους.

Σημειώνεται ότι χθες ο Μάκης Βορίδης δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει έναν μηχανισμό ποινικής συνδιαλλαγής. Όπως είπε, αυτό εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού ως μέτρο ασφαλείας της κοινωνίας, στην περίπτωση που ο παραβάτης συναινέσει σε αυτό το μέτρο, προκειμένου να βγει από την φυλακή, χωρίς να έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής του.

«Δηλαδή να του πεις ότι για να σε βγάλω από την φυλακή αφού εκτίσεις την ποινή σου, για παράδειγμα, 20 χρόνια, θα αποκτήσεις δικαίωμα υφ’ όρων απόλυσης αφού εκτίσεις πραγματικά τα 6 χρόνια, αλλά στα 6 για να αποκτήσεις αυτό το δικαίωμα θα έχεις αποδεχθεί αυτή την ιατρική πράξη πάνω σου» ανέφερε. Ερωτηθείς αν θα ήταν δεκτικός στην εισαγωγή ενός τέτοιου θεσμού, ο κ. Βορίδης απάντησε ότι «είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ