Πολιτικη & Οικονομια

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Τα μηνύματα Τσίπρα, Οικονόμου, Μπακογιάννη για έναν σπουδαίο άνθρωπο και αθλητή

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης © Eurokinissi

Σύσσωμος ο κόσμος της πολιτικής ζωής της χώρας εξέφρασε τη λύπη του για τον πρόωρο χαμό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη εκφράζει ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας σπουδαίος άνθρωπος. Στη σύντομη ζωή του πρόλαβε να κάνει περισσότερα και σημαντικότερα από τον καθένα μας.

Σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς, μα ακόμη πιο ψηλά τα όμορφα ιδανικά της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης στους αγώνες της ζωής. Καλό σου ταξίδι Αλέξανδρε», έγραψε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Οικονόμου για Νικολαΐδη: Ένας άνθρωπος που δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη εξέφρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ανέβηκε στον Όλυμπο του αθλητισμού και συμπεριλαμβάνεται στο Πάνθεο του Ολυμπισμού. Ένας άνθρωπος που δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται για τα πιστεύω του, τον άνθρωπο και τη ζωή. Ένας μαχητής με πάθος, που ακόμα και την ύστατη στιγμή συγκλονίζει με το τελευταίο μήνυμα που μας άφησε. Ένα μήνυμα βαθιά ανθρώπινο, που η αλήθεια του δεν αφήνει κανέναν απροβλημάτιστο και ασυγκίνητο. Ένα μήνυμα για τα πραγματικά σπουδαία σε αυτή τη ζωή. Η κληρονομιά που αφήνει στα παιδιά του και όλους μας είναι τεράστια. Συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιώνια η μνήμη του», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε συγκλονισμένος από το μήνυμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη και υπερήφανος για εκείνον, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

«Συγκλονιστικό! Καλό ταξίδι Αλέξανδρε, ολυμπιονίκη της ζωής. Συλλυπητήρια στην οικογένεια σου. Μόνο περηφάνια για σένα».

Μάντζος για Αλέξανδρο Νικολαΐδη: Αποχαιρετούμε έναν σπουδαίο άνθρωπο που αγωνίστηκε για υψηλές αξίες

Το δικό του μήνυμα για τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη έστειλε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.

«Αποχαιρετούμε με θλίψη και οδύνη τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη, Πρωταθλητή, Ολυμπιονίκη και ενεργό Πολίτη. Έναν σπουδαίο άνθρωπο, που αγωνίστηκε για υψηλές αξίες και έδωσε με αξιοπρέπεια τη μεγάλη μάχη για τη ζωή. Που δημιούργησε, ακόμη και με τον αδόκητο χαμό του και το τελευταίο μήνυμά του σε όλους μας, ένα σπάνιο παράδειγμα θάρρους, ελπίδας και προσφοράς. Θερμά συλλυπητήρια και συμπαράσταση στην οικογένειά του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

ΚΚΕ για Αλέξανδρο Νικολαΐδη: Μαχητικός με την ασθένεια, στο αγώνισμά του, στην πολιτική του δράση

Σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εξήρε τη μαχητικότητα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στον αθλητισμό, την πολιτική και κοινωνική του δράση, όπως και την αξιοπρέπεια στη μάχη που έδωσε με την ασθένειά του.

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, πολυνίκη αθλητή του Τάε Κβον Ντο, Ολυμπιονίκη στους αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου και αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη με την ασθένειά του, όπως μαχητικός υπήρξε στο αγώνισμά του και την πολιτική και κοινωνική του δράση.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του».

Ηλιόπουλος: Ο Αλέξανδρος έδωσε όλες του τις μάχες με περηφάνια

«Ο Αλέξανδρος έδωσε όλες του τις μάχες με περηφάνια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και αγώνα», υπογραμμίζει με ανάρτηση του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο θα μας λείψει και πόσο τυχεροί ήμασταν που τον γνωρίσαμε. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος.

Μπακογιάννης: Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ακόμη και με τον θάνατό του μας έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα ζωής

Στο συγκινητικό μήνυμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στάθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, τονίζοντας ότι τα λόγια του δίνουν δύναμη σε όλους.

«Δεν ξέρω πότε ένιωσα τελευταία φορά έτσι. Σαν να τρώω μια κλωτσιά ταεκβοντο στο στομάχι. Αυτή ίσως είναι η πιο γερή κλωτσιά που έδωσε ποτέ ο Αλεξανδρος Νικολαΐδης που, ακόμη και με τον τραγικό του θάνατο, μας έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα ζωής, σκαρφαλώνοντας σε ένα ακόμη βάθρο. Στο πιο ψηλό. Σε εκείνο της εκτίμησης και του θαυμασμού όλων μας.

Καλό ταξίδι Αλέξανδρε».

Δεν ξέρω πότε ένιωσα τελευταία φορά έτσι. Σαν να τρώω μια κλωτσιά ταεκβοντο στο στομάχι. Αυτή ίσως είναι η πιο γερή...

Posted by Κώστας Μπακογιάννης on Thursday, October 13, 2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ