Πολιτικη & Οικονομια

«Η κοινωνία περνάει δύσκολα - Να είμαστε μετρημένοι»: Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στους βουλευτές της ΝΔ

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεμνότητα ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους βουλευτές της ΝΔ στην επικοινωνία τους με τους πολίτες και την προβολή του κυβερνητικού έργου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, με αφορμή τα 48 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος © Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης

Σεμνότητα ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους βουλευτές της ΝΔ στην επικοινωνία τους με τους πολίτες και την προβολή του κυβερνητικού έργου.

«Θέλω να είμαστε πολύ μετρημένοι στον τρόπο με τον οποίον επικοινωνούμε σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της οποίας πήραν το λόγο 27 βουλευτές. 

Στο τέλος των παρεμβάσεων τοποθετήθηκε συνολικά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Έχουμε να επιδείξουμε πάρα πολλά ως κυβερνητικό έργο και νομίζω ότι έχετε δίκιο όταν μερικές φορές επισημαίνετε ότι μέσα στην πυκνότητα των εξελίξεων πολλά από τα σημαντικά τα οποία γίνονται δεν περνούν τελικά στους πολίτες. Υπάρχει, όμως, η γενικότερη αίσθηση στους πολίτες ότι αυτή η κυβέρνηση παράγει πολύ και σημαντικό έργο. Όπως υπάρχει και η αίσθηση, ότι υπάρχει ένα σημαντικό απόθεμα εμπιστοσύνης παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε», τόνισε.

«Υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη της πραγματικότητας: και αυτή λέει ότι η κοινωνία περνάει δύσκολα, έχει μεγάλη αβεβαιότητα για τον χειμώνα που έρχεται. Υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμα τα οποία δεν έχουν επιλυθεί, τα περισσότερα είναι αποτέλεσμα του κόστους ζωής και της εισαγόμενης κρίσης η οποία προέκυψε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και πρέπει να είμαστε απολύτως εναρμονισμένοι με τα συναισθήματα των πολιτών στον πολιτικό μας λόγο», είπε.

Και πρόσθεσε: «Το λέω διότι δεν πρέπει μερικές φορές μέσα από την προβολή του κυβερνητικού έργου – η οποία πρέπει να γίνεται – να αγνοούμε αυτή την άλλη όψη της πραγματικότητας. Νομίζω ότι όλοι είστε πολύ έμπειροι για να γνωρίζετε ότι αυτή την ισορροπία θα πρέπει να την τηρούμε και να επιδεικνύουμε την απαραίτητη σεμνότητα στην επικοινωνία μας ώστε να μην αισθάνονται οι πολίτες ότι υπερφίαλα στεκόμαστε πάνω στις πολλές και σημαντικές επιτυχίες».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.