Πολιτικη & Οικονομια

Δημόσιο: Υποχρεωτικός ο έλεγχος των δικαιολογητικών

Για τους τωρινούς και μελλοντικούς υπαλλήλους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
77271-155686.jpg

Υποχρεωτικό και αυτεπάγγελτο έλεγχο γνησιότητας των δικαιολογητικών των διοριστέων στο Δημόσιο και αμελλητί έλεγχο των ήδη υπηρετούντων, με απάντηση εντός πέντε ημερών από τις υπηρεσίες τους, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χτες στη Βουλή από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη,.

Λεπτομερέστερα, το νομοσχέδιο, το οποίο αφορά τη χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, ορίζει ότι η κατάθεση, χρήση και διατήρηση σε ατομική υπηρεσιακό φάκελο υπαλλήλου, κάθε πλαστού, νοθευμένου ή παραποιημένου πιστοποιητικού ή τίτλου βεβαιώσεως, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, που συνεπάγεται την αυτοδίκαιη αργία του υπαλλήλου.

Άλλες αξιοσημείωτες ρυθμίσεις του ίδιου νομοσχεδίου:

· Απαγορεύεται ο διορισμός ή πρόσληψη στις δημόσιες υπηρεσίες, μονίμου προσωπικού, ή με σύμβαση αορίστου χρόνου, ή ορισμένου χρόνου με δυνατότητα ανανέωσης της σχέσης εργασίας του, εφόσον στον οικείο φορέα δεν υφίσταται κενή οργανική θέση

· Οι φορείς του Δημοσίου υποχρεώνονται να δημοσιεύουν στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού τους στην ιστοσελίδα τους και στο Πρόγραμμα "Διαύγεια"

· Θεσπίζεται Μητρώο Ανοιχτών Δεδομένων του Δημοσίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ