- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωρικάκος: Στον ΣΥΡΙΖΑ ήπιαν το αμίλητο νερό για τη νησίδα στον Έβρο
Να ζητήσει συγγνώμη ο Τσίπρας
T.Θεοδωρικάκος: Στον ΣΥΡΙΖΑ ήπιαν «το αμίλητο νερό» για τη νησίδα στον Έβρο.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή την παραδοχή της ΜΚΟ «HumanRights360» για λάθος εκτίμηση σχετικά με την υπόθεση της νησίδας στο Έβρο επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι περιμένει μια συγγνώμη.
«Η ιστορία αυτή με τους 38 μετανάστες χρησιμοποιήθηκε διαδίδοντας ωμά ψέματα. Τώρα λοιπόν που η ΜΚΟ ζήτησε συγγνώμη μάλλον αναγνωρίζοντας το λάθος της, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιει το αμίλητο νερό. Δεν βλέπω να ανοίγουν το στόμα τους και να λένε κουβέντα. Περιμένω ο κ. Τσίπρας μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι που έχει συνέντευξη Τύπου να ζητήσει συγνώμη για τα ωμά ψέματα που είπε για το συγκεκριμένο περιστατικό» είπε αρχικά και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Για τις βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησης, αλλά και σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Στρατού και των ακριτών μας στον Έβρο που φυλάττουν τα σύνορα της πατρίδας. Περιμένω κάποιος δημοσιογράφος την Κυριακή να τον ρωτήσει, να επιτρέψουν σε κάποιον δημοσιογράφο να κάνει αυτή την ερώτηση στον κ. Τσίπρα».
Σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη για τις θέσεις του στο πρώτο ζήτημα, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε ότι, αντίθετα, η κυβέρνηση είναι υπόλογη και παραπληροφορεί συστηματικά τον ελληνικό λαό, σε αυτό το θέμα όπως και στο ζήτημα των υποκλοπών, με τρόπο που εκθέτει την διεθνή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Ενώ υπήρχαν αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από 20 Ιουλίου, οι αρμόδιοι υπουργοί ισχυρίζονταν αρχικά ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν ανύπαρκτοι.
Ως προς τη νησίδα στην οποία βρίσκονταν αρχικά οι πρόσφυγες, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την αρχή είχε ζητήσει διευκρινίσεις για την προφανή αντίφαση να θεωρείται αυτή τουρκικό έδαφος και ταυτόχρονα να είναι εγγεγραμμένη ως ιδιοκτησία του δημοσίου στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Επί του θέματος αυτού δεν έχει απαντήσει η κυβέρνηση, ούτε έχει προσκομίσει στη Βουλή, μολονότι το ζητήσαμε με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφου, το από 26-7-2022 έγγραφο της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού που επικαλείται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.