Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωρικάκος: Στον ΣΥΡΙΖΑ ήπιαν το αμίλητο νερό για τη νησίδα στον Έβρο

Να ζητήσει συγγνώμη ο Τσίπρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεοδωρικάκος: Στον ΣΥΡΙΖΑ ήπιαν το αμίλητο νερό για τη νησίδα στον Έβρο – Να ζητήσει συγγνώμη ο Τσίπρας
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος © Εurokinissi

T.Θεοδωρικάκος: Στον ΣΥΡΙΖΑ ήπιαν «το αμίλητο νερό» για τη νησίδα στον Έβρο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή την παραδοχή της ΜΚΟ «HumanRights360» για λάθος εκτίμηση σχετικά με την υπόθεση της νησίδας στο Έβρο επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι περιμένει μια συγγνώμη.

«Η ιστορία αυτή με τους 38 μετανάστες χρησιμοποιήθηκε διαδίδοντας ωμά ψέματα. Τώρα λοιπόν που η ΜΚΟ ζήτησε συγγνώμη μάλλον αναγνωρίζοντας το λάθος της, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιει το αμίλητο νερό. Δεν βλέπω να ανοίγουν το στόμα τους και να λένε κουβέντα. Περιμένω ο κ. Τσίπρας μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι που έχει συνέντευξη Τύπου να ζητήσει συγνώμη για τα ωμά ψέματα που είπε για το συγκεκριμένο περιστατικό» είπε αρχικά και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Για τις βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησης, αλλά και σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Στρατού και των ακριτών μας στον Έβρο που φυλάττουν τα σύνορα της πατρίδας. Περιμένω κάποιος δημοσιογράφος την Κυριακή να τον ρωτήσει, να επιτρέψουν σε κάποιον δημοσιογράφο να κάνει αυτή την ερώτηση στον κ. Τσίπρα».

Σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη για τις θέσεις του στο πρώτο ζήτημα, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε ότι, αντίθετα, η κυβέρνηση είναι υπόλογη και παραπληροφορεί συστηματικά τον ελληνικό λαό, σε αυτό το θέμα όπως και στο ζήτημα των υποκλοπών, με τρόπο που εκθέτει την διεθνή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Ενώ υπήρχαν αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από 20 Ιουλίου, οι αρμόδιοι υπουργοί ισχυρίζονταν αρχικά ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν ανύπαρκτοι.

Ως προς τη νησίδα στην οποία βρίσκονταν αρχικά οι πρόσφυγες, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την αρχή είχε ζητήσει διευκρινίσεις για την προφανή αντίφαση να θεωρείται αυτή τουρκικό έδαφος και ταυτόχρονα να είναι εγγεγραμμένη ως ιδιοκτησία του δημοσίου στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Επί του θέματος αυτού δεν έχει απαντήσει η κυβέρνηση, ούτε έχει προσκομίσει στη Βουλή, μολονότι το ζητήσαμε με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφου, το από 26-7-2022 έγγραφο της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού που επικαλείται. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ