Πολιτικη & Οικονομια

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν - «Στηρίζουμε πλήρως την Ελλάδα», λέει ο Γάλλος πρόεδρος

Οι δηλώσεις των δύο ηγετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν (Φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μηνύματα με αποδέκτη την Τουρκία έστειλαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν πριν από την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο Ελιζέ.

Σαφές μήνυμα πλήρους στήριξης της Ελλάδας από τη Γαλλία, έστειλε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό πριν από τη συνάντησή τους, στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Εμανουέλ Μακρόν για την στήριξη στη χώρα μας. «Η πατρίδα μου ξέρει καλά από απειλές στη γειτονιά της. Θα μοιραστώ με τον πρόεδρο Μακρόν κάποιες σκέψεις για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ευχαριστώ τον Μακρόν για την ξεκάθαρη στήριξη του στην χώρα μου. Εμείς στις προκλήσεις απαντούμε με ετοιμότητα και λέμε σε όσους μας απειλούν ότι τάχα θα έρθουν κάποιο βράδυ στα νησιά μας ότι τους περιμένουμε με το φως της ημέρας εκεί που φαίνεται ποιος έχει μαζί του το διεθνές δίκαιο.

»Η Ελλάδα εκτός από δύναμη αποτροπής είναι και δύναμη συνεργασίας και συνοψίζοντας σε τρεις λέξεις την ελληνογαλλική συνεργασία θα πω: Μαζί πιο ισχυροί».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συμπλήρωση ενός έτους από την υπογραφή της πολυεπίπεδης εταιρικής σχέσης ανάμεσα στις δυο χώρες, τονίζοντας ότι συμβάλει στην προώθηση της στρατηγικής αυτονομίας της Ε.Ε.

Οι δύο ηγέτες στις κοινές τους δηλώσεις, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν και στην ενεργειακή κρίση με τον Έλληνα πρωθυπουργό να σημειώνει χαρακτηριστικά πως «οι δύο χώρες συντονίζονται για την αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος».

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ