- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεντβέντεφ: Όσοι επιδιώκουν διάλυση της Ρωσίας παίζουν σκάκι με τον θάνατο
Η νέα του ανάρτηση
Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Η νέα ανάρτηση για διάλυση της Ρωσίας και η απειλή για «ημέρα της κρίσης»
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι προσπαθούν να επιδιώξουν τη διάλυση της Ρωσίας και προειδοποίησε ότι αυτό «θα μπορούσε να οδηγήσει στην ημέρα της κρίσης».
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, ο Μεντβέντεφ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι τέτοιες προσπάθειες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «παρτίδα σκάκι με τον θάνατο», δεδομένου του τεράστιου πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας. Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος έχει πάρει μια ιδιαίτερα πολεμική στάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έκανε την ανάρτηση αφού παρακολούθησε το Σάββατο την αποχαιρετιστήρια τελετή για τον θάνατο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
Νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια με μία επίθεση που πραγματοποίησαν χθες πριν από τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, ουκρανική ναυτική δύναμη αποτελούμενη από 250 στρατιώτες επιχείρησε να αποβιβαστεί στην ακτή μιας λίμνης κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στα νότια της Ουκρανίας, περίπου στις 23:00 ώρα Ελλάδος, πριν από τα μεσάνυχτα χθες.
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της απέκρουσαν την επίθεση με τη χρήση επιθετικών ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών.
Λευκός Οίκος για Ρωσία: Χρησιμοποιεί την ενέργεια για να ασκήσει πιέσεις στην Ευρώπη
Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος ανάφερε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως εργαλείο για να ασκήσει πιέσεις στην Ευρώπη, με αφορμή την καθυστέρηση στην επαναλειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1.
«Δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Ρωσία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ενέργεια ως εργαλείο σε βάρος των Ευρωπαίων καταναλωτών», σχολίασε ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε στο πρακτορείο Reuters.
Νωρίτερα, η εταιρεία Gazprom ανακοίνωσε ότι ο αγωγός που είχε κλείσει για συντήρηση δεν θα επαναλειτουργήσει αύριο Σάββατο, όπως προβλεπόταν αρχικά, επικαλούμενη μια διαρροή λαδιού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Παρά τις μεγάλες μειώσεις τιμών, η αγοραστική κίνηση δεν ικανοποίησε σημαντικό μέρος της αγοράς
Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική
Υπό παρακολούθηση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TUBITAK MARMARA»
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.