Πολιτικη & Οικονομια

Μεντβέντεφ: Όσοι επιδιώκουν διάλυση της Ρωσίας παίζουν σκάκι με τον θάνατο

Η νέα του ανάρτηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντμίτρι Μεντβέντεφ
Ντμίτρι Μεντβέντεφ © EPA /YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK POOL

Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Η νέα ανάρτηση για διάλυση της Ρωσίας και η απειλή για «ημέρα της κρίσης»

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι προσπαθούν να επιδιώξουν τη διάλυση της Ρωσίας και προειδοποίησε ότι αυτό «θα μπορούσε να οδηγήσει στην ημέρα της κρίσης».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, ο Μεντβέντεφ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι τέτοιες προσπάθειες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «παρτίδα σκάκι με τον θάνατο», δεδομένου του τεράστιου πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας. Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος έχει πάρει μια ιδιαίτερα πολεμική στάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έκανε την ανάρτηση αφού παρακολούθησε το Σάββατο την αποχαιρετιστήρια τελετή για τον θάνατο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια με μία επίθεση που πραγματοποίησαν χθες πριν από τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, ουκρανική ναυτική δύναμη αποτελούμενη από 250 στρατιώτες επιχείρησε να αποβιβαστεί στην ακτή μιας λίμνης κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στα νότια της Ουκρανίας, περίπου στις 23:00 ώρα Ελλάδος, πριν από τα μεσάνυχτα χθες.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της απέκρουσαν την επίθεση με τη χρήση επιθετικών ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών.

Λευκός Οίκος για Ρωσία: Χρησιμοποιεί την ενέργεια για να ασκήσει πιέσεις στην Ευρώπη

Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος ανάφερε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως εργαλείο για να ασκήσει πιέσεις στην Ευρώπη, με αφορμή την καθυστέρηση στην επαναλειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1.

«Δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Ρωσία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ενέργεια ως εργαλείο σε βάρος των Ευρωπαίων καταναλωτών», σχολίασε ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε στο πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα, η εταιρεία Gazprom ανακοίνωσε ότι ο αγωγός που είχε κλείσει για συντήρηση δεν θα επαναλειτουργήσει αύριο Σάββατο, όπως προβλεπόταν αρχικά, επικαλούμενη μια διαρροή λαδιού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ακρίβεια θέλει σοβαρούς καταναλωτές κι όχι πρόθυμους πελάτες
Η ακρίβεια θέλει σοβαρούς καταναλωτές κι όχι πρόθυμους πελάτες

Η άγνοια των τιμών δείχνει αδιαφορία και ειδικά στις περιπτώσεις που οι καταναλωτές έχουν την εντύπωση ότι τα προϊόντα είναι πιο ακριβά από ό,τι στην πραγματικότητα οι αυξήσεις είναι «περίπατος»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.