Πολιτικη & Οικονομια

Υπό διαρκή πίεση το ευρώ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η ισοτιμία του ευρώ συνέχισε να μειώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2002

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xrimatist
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένουν υπό πίεση, το ίδιο και το ευρώ - Η ισοτιμία του ευρώ συνέχισε να μειώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2002.

Νέες απώλειες καταγράφουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εξαιτίας των φόβων των επενδυτών για τις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών και την οικονομική υγεία της ευρωζώνης.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, που ήταν από τις χειρότερες του καλοκαιριού, το Παρίσι σημείωνε πτώση κατά 0,19% γύρω στις 10:25 (ώρα Ελλάδας), ενώ το Λονδίνο έχανε 0,45%. Η Φρανκφούρτη παρέμενε σταθερή (+0,11%) αφού έχασε χθες, Δευτέρα, 2,32%. Η ισοτιμία του ευρώ συνέχισε να μειώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2002: γύρω στις 09:35 (ώρα Ελλάδας) είχε πέσει στο 0,9902 δολάριο για ένα ευρώ, πριν αυξηθεί στο 0,9915 δολάριο γύρω στις 10:25 ώρα Ελλάδας (-0,29%).

Έπειτα από ένα ανέμελο καλοκαίρι, στη διάρκεια του οποίου οι παίκτες της αγοράς είχαν «την ελπίδα ότι η ρητορική της ύφεσης θα έπειθε την αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) να σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια», «τα στοιχήματα αυτά εξαφανίσθηκαν», λέει ο Ιπέκ Οζκαρντεσκαγιά της Swissquote.

Από την Παρασκευή, ο δείκτης Eurostoxx 50, ο οποίος συνασπίζει πενήντα από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, έχει χάσει σχεδόν 3,5%. Η κίνηση αυτή συνοδεύτηκε από μια άνοδο των επιτοκίων των κρατών, αν και η τάση φαίνεται σήμερα να αμβλύνεται.

Η αγορά αναφοράς του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, η ολλανδική TTF, παραμένει τεταμένη. Η τιμή του είχε αυξηθεί γύρω στις 10:15 (ώρα Ελλάδας) κατά 2,26%, στα 283 ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας
Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας

Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην πολιτική γραμμή του κόμματος το γεγονός ότι έχασε, ούτε φυσικά υπονοεί κάτι τέτοιο ο συναγωνιστής Θ. Μαργαρίτης. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ένας άλλος «αρχηγός»

Κεντροαριστερά: Να ενωθούμε για να γυρίσουμε στα παλιά;
Κεντροαριστερά: Να ενωθούμε για να γυρίσουμε στα παλιά;

«Η επιστροφή σε σχήματα και ιδεοληψίες του αλήστου μνήμης παρελθόντος δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ανάκαμψης για το κόμμα που (θέλει να) εκπροσωπεί τη φιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα»

Podcast «50 χρόνια Μεταπολίτευση»: Νίκος Παναγιώτου και Χρήστος Φραγκονικολόπουλος συζητούν με τον αναπληρωτή καθηγητή Σωτήρη Πετρόπουλο για το κράτος και την κοινωνία πολιτών
Podcast 50 χρόνια Μεταπολίτευση: Το κράτος και η κοινωνία των πολιτών

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σωτήρης Πετρόπουλος συζητά με τους καθηγητές Χρήστο Α. Φραγκονικολόπουλο και Νίκο Σ. Παναγιώτου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.