Πολιτικη & Οικονομια

Βουλή - Η απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Έκφραση χαμαιτυπείου ο "εκτσογλανισμός"»

Ο πρωθυπουργός τον είχε καλέσει να ζητήσει συγγνώμη για το σχόλιο Βερναρδάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ / 2η ΗΜΕΡΑ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)
ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ / 2η ΗΜΕΡΑ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Αλέξης Τσίπρας: Απάντηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή. 

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο πλαίσιο διοίκησης των ΑΕΙ. Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί να επωφεληθεί μιας άθλιας εμπρηστικής επίθεσης σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό και να προβεί σε μια πρωτοφανή ακρότητα και αθλιότητα.

«Ο Πρωθυπουργός της χώρας ήρθε εσπευσμένα κατά την πρώτη μέρα συζήτησης ενός κρίσιμου νομοσχεδίου για την Παιδεία και όχι κατά την ημέρα της ψήφισής του (σ.σ. όπως προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την απουσία του), αλλά για να επωφεληθεί μιας άθλιας εμπρηστικής επίθεσης σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που είχε προηγηθεί λίγες ώρες πριν»,  συνέχισε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη για απόπειρα σύνδεσης της επίθεσης στον Real Group, με τη πολιτική αντιπαράθεση για τα εκπαιδευτικά θέματα, με αισχρά υπονοούμενα για τους πολιτικούς του αντιπάλους. 

«Το γάντι του διχασμού που μας πέταξε ο χθες ο κ. Μητσοτάκης εμείς δεν πρόκειται ν το σηκώσουμε, στον στόχο του διχασμού στον οποίο θέλει για όφελος του να παρασύρει και την κοινωνία εμείς θα αντιτάξουμε τον στόχο της ενότητας εναντίον του ίδιου και της καταστροφικής πολιτικής του», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια επιτέθηκε εκ νέου στον πρωθυπουργό για το σχόλιό του περί εκτσογλανισμό της κοινωνίας: «Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι δεν σας ήταν αρκετή η συγγνώμη του κ. Βερναρδάκη είναι αλήθεια ένδειξη πολιτικού ήθους να έρχεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να αντιπαραβάλλει ορολογία χαμαιτυπείου να αποκαλεί τους πολιτικούς του αντιπάλους τσογλάνια και να καταδικάζει την αξιωματική αντιπολίτευση ως εμπρηστή και τρομοκράτη; Είναι το απώτατο όριο τοξικότητας και του διχασμού».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε επίσης να απομακρυνθεί από την ΚΟ της ΝΔ ή να παρατηθεί από τη θέση του ο υφυπουργός παιδείας Αγγελος ΣΥΡΙΓΟΣ για τα όσα είχε πει νωρίτερα για την εξέγρση του Πολυτεχνείου, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της αντιπολίτευσης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με τη ψήφισή του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ