- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάλι η Ουγγαρία το πρόβλημα: Μπλοκάρει την παγκόσμια φορολογική συμφωνία
Ένα ακόμα ανάχωμα που βάζει ο Όρμπαν
Ε.Ε.: Η Ουγγαρία μπλοκάρει την παγκόσμια φορολογική συμφωνία.
Όπως έγινε και με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου ρωσικής προέλευσης, έτσι και στην περίπτωση του παγκόσμιο εταιρικού φόρου η Ουγγαρία θέτει προσκόμματα.
ύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι απαιτήσεις της Ουγγαρίας να μην ενδώσουν Επιτροπή και κράτη-μέλη στον εκβιασμό είναι αβάσιμες
Το ψήφισμα που εγκρίθηκε σήμερα Τετάρτη με 450 ψήφους υπέρ, 132 κατά και 55 αποχές, ολοκληρώνει τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη δεύτερη σύνοδο της ολομέλειας του Ιουνίου.
Το κείμενο αναφέρει ότι οι «αναφερόμενες απαιτήσεις» της Ουγγαρίας προκειμένου να άρει το βέτο της για έναν παγκόσμιο ελάχιστο φορολογικό συντελεστή για πολυεθνικές, «έχουν ήδη, σε μεγάλο βαθμό, ληφθεί υπόψη στη διεθνή συμφωνία», και καλεί την Ουγγαρία να σταματήσει αμέσως να μπλοκάρει τη διαδικασία. Το Κοινοβούλιο προτρέπει επίσης της Επιτροπή και τα κράτη-μέλη «να μην συμμετάσχουν σε πολιτικές διαπραγματεύσεις» και «να μην εγκρίνουν το ουγγρικό εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας έως ότου η Ουγγαρία συμμορφωθεί πλήρως με όλα τα κριτήρια». Αν η Ουγγαρία επιμείνει, οι ευρωβουλευτές δηλώνουν ότι θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, συμπεριλαμβανομένης πιθανώς της διαδικασίας «ενισχυμένης συνεργασίας».
Σχεδόν 140 χώρες κατέληξαν σε συμφωνία τον Οκτώβριο για έναν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή της τάξεως του 15% στις πολυεθνικές. Επίσης η συμφώνησαν να καταστήσουν δυσκολότερες τις διαδικασίες για εταιρείες όπως οι Google, Amazon, Alphabet και Meta να μεταφέρουν τα κέρδη τους σε δικαιοδοσίες με χαμηλή φορολογία προκειμένου να καταβάλουν χαμηλότερη φορολογία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.