Πολιτικη & Οικονομια

Επίσημο αίτημα της Ελλάδας στις ΗΠΑ για προμήθεια F-35

Η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας αναμένεται να βρεθεί στην Ουάσινγκτον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
F-35: Η Αθήνα «αναμένει» άμεσα θετικές εξελίξεις
F-35 © EPA/GEORGI LICOVSKI

Υπεγράφη και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να σταλεί το επίσημο αίτημα της Ελλάδας προς τις ΗΠΑ για την προμήθεια F-35.

Επίσημο αίτημα προς τις ΗΠΑ κατέθεσε η Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσει η αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, η Ελλάδα ζητάει από τους Αμερικανούς να δεσμευτούν 20 αεροσκάφη F-35 και άλλα 20 υπό αίρεση, ενώ στις ΗΠΑ αναμένεται να βρεθεί η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ που επικαλείται πηγές του ΥΠΕΘΑ, το Letter of Request (LOR) θα αποσταλεί από τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (ΓΔΑΕ) τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαΐου, μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε ευθέως την ελληνική επιθυμία και ελπίδα να συμμετάσχει η χώρα μας στο πρόγραμμα των F - 35.

Λίγες ημέρες μετά στις 24 Μαΐου είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου με στελέχη του προγράμματος (JSF PO – Joint Strike Fighter Program Office) για το μαχητικό αεροσκάφος F-35. Όπως ανακοινώθηκε, στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης.

Κατά τη συνάντηση, σημειώθηκε ότι η απόκτηση των αεροσκαφών F-35 θα ενίσχυε, περαιτέρω, την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και τη διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ.

Κυβερνητικές πηγές για F-35: Είναι το πρώτο βήμα σε μία μακρά διαδικασία

«Είναι ζήτημα του υπουργείου Άμυνας και πρόκειται για μια διαδικασία που είναι δρομολογημένη εδώ και καιρό», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές για το ζήτημα.

Επιπλέον τόνισαν ότι «πρόκειται για την υπογραφή και την αποστολή του Letter of Request (LoR) που είναι το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ