Πολιτικη & Οικονομια

Διπλωματικές πηγές: Η εξαφάνιση του Μ. Α. Αμπάρα είχε δηλωθεί – Η Άγκυρα δεν απάντησε στα διαβήματα

Η σύλληψή του φέρεται να έγινε στις 19 Μαΐου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ypex.jpg

Διπλωματικές πηγές: Η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλημμένα θέσει το ζήτημα εξαφάνισης του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα στις τουρκικές αρχές.

Αναφορικά με τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, επισημαίνεται ότι η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες. Έκτοτε, η Ελληνική Πρεσβεία είχε επανειλλημένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως δεν έδωσαν κάποια απάντηση μέχρι σήμερα που μεταδόθηκε η είδηση περί «σύλληψής του ως κατασκόπου».

Οι ελληνικές διπλωματικές αρχές από τις 23 Μαΐου έως τις 23 Ιουνίου έχουν κάνει 8 διαβήματα στο Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και απευθύνθηκαν σε άλλες επίσης τουρκικές υπηρεσίες οι οποίες δήλωναν άγνοια για το περιστατικό αλλά έδιναν διαβεβαιώσεις ότι κάνουν τα απαραίτητα για να βρεθεί ο Αμπάρα.

Στις τουρκικές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες τα δημοσιεύματα μιλούν για Έλληνα υπήκοο,  Συριακής καταγωγής παντρεμένος με παιδιά που ζει στην Ελλάδα, «ο οποίος διενεργούσε κατασκοπεία στην Τουρκία υπέρ της Ελλάδας».

Η σύλληψή του φέρεται να έγινε στις 19 Μαΐου. Ο Μοχάμεντ Αμαρ Αμπάρα ανακρίνεται από τις τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών, μετέδωσε το τουρκικό NTV επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών. Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Μοχάμεντ Αμαρ Αμπάρα επικαλέσθηκε επιχειρηματική δραστηριότητα

Ο Αμπάρα είχε έλθει στο Γκαζιαντέπ για να αγοράσει χαλιά μαζί με τον Έλληνα συνεργάτη του, ενώ δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους και ο Αμπάρα συνελήφθη. Ο Έλληνας συνεργάτης του επέστρεψε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, οι τουρκικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας συνέλαβαν Έλληνα πολίτη για τον οποίο οι τουρκικές αρχές έχουν υποψίες ότι συγκέντρωνε, για λογαριαμσό της Ελλάδας, πληροφορίες  στα σύνορα των δύο χωρών..

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ