- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης - Ακρίβεια: Τι θα γίνει με Fuel Pass και ΦΠΑ στα τρόφιμα
«Βούληση της κυβέρνησης είναι να βοηθήσει τον κόσμο»
Άδωνις Γεωργιάδης - Ακρίβεια: Τι θα γίνει με το Fuel Pass και τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.
Για την ακρίβεια και τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Απαντώντας στο αν υπάρχουν σκέψεις για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή του ΦΠΑ στα καύσιμα θα είχε πολύ μεγάλο δημοσιονομικό κόστος, τεράστιο. Θα έστελνε και ένα άσχημο μήνυμα στις αγορές. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ακρίβειας και επειδή υπάρχει έχουμε βάλει τόσα πρόστιμα, κάνουμε ελέγχους, έχουμε αυξήσει το βασικό μισθό, έχουμε μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές. Όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί στη λογική να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των συμπολιτών μας ώστε να αντιμετωπίσουν εν μέρει το πρόβλημα της ακρίβειας. Αν γινόταν να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, θα τον είχαμε μειώσει ήδη», είπε χαρακτηριστικά.
«Ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός αύξησε και τον ειδικό φόρο και το ΦΠΑ στα καύσιμα. Ο κ. Μητσοτάκης αντιθέτως δεν έχει αυξήσει κανέναν φόρο, έχει μόνο μειώσει», πρόσθεσε σχολιάζοντας τις προτάσεις της αντιπολίτευσης.
Άδωνις Γεωργιάδης: Τι θα γίνει με το Fuel Pass
Απαντώντας στο αν θα συνεχιστεί το μέτρο του Fuel Pass ο υπουργός ανέφερε: «Ο κ. υπουργός Οικονομικών έχει πει ότι εφόσον προκύψουν δημοσιονομικά περιθώρια και πιστεύει ότι θα προκύψουν, κάποια μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν. Βούληση της κυβέρνησης είναι να βοηθήσει τον κόσμο στο μέτρο που μπορεί χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά».
«Η κυβέρνηση έκανε τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε στην Ευρώπη για το ρεύμα».
Μιλώντας για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «Έχουμε πει ότι θα επιστρέψουμε έως 600 ευρώ για να καλυφθεί από την αρχή του χρόνου η αύξηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, ενώ από τον Ιούλιο και μετά δε θα υπάρχει ρήτρα. Η κυβέρνηση έκανε τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε στην Ευρώπη για το ρεύμα».
«Πιστεύω ότι ο κόσμος στην Ελλάδα βλέπει ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε»
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η κατάσταση με την ακρίβεια αναμένεται να «κοστίσει» στην κυβέρνηση στην κάλπη.
«Δεν πιστεύω ότι θα μας κάνει καλό αυτή η κατάσταση, κακό θα μας κάνει. Σε όλη την Ευρώπη οι κυβερνήσεις χάνουν ποσοστά. Σε όλη την ΕΕ τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις των κυβερνητικών κομμάτων πέφτουν και της αντιπολίτευσης ανεβαίνουν. Μόνο στην Ελλάδα ισχύει το αντίθετο. Πιστεύω ότι ο κόσμος στην Ελλάδα βλέπει ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε. Αυτό που έχει προκύψει με τον πληθωρισμό δεν είναι ευθύνη κάποιας κυβέρνησης. Κάθε μέρα που είμαι στο υπουργείο δεν υπάρχει κάτι που να ασχολούμαι περισσότερο από την ακρίβεια. Ουδέποτε έχουν γίνει τόσοι έλεγχοι στην αγορά, ουδέποτε έχουν εισπραχθεί τόσα πρόστιμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Γεωργιάδης: Εξετάζεται η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα
Αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, προκειμένου να βοηθηθούν οι καταναλωτές, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα εξετάζεται. Είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών. Δεν ξέρω τι θα γίνει».
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν ισχύουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, ενώ μίλησε και για την παρουσίαση του βιβλίου του «Απλά μαθήματα ρητορικής», που θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 στο μέγαρο του Ελληνικού Κόσμου στην Πειραιώς.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.