- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πατέλης: Φρενάραμε τις προσπάθειες για bonus στα στελέχη τραπεζών
«Το έχουμε πολύ ακριβά στο παρελθόν»
Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης ανέφερε ότι δύο τράπεζες αιτήθηκαν στο ΤΧΣ ώστε να εγκριθούν bonus στα στελέχη τους, κάτι που η κυβέρνηση μπλόκαρε.
Η κυβέρνηση σταμάτησε τις προσπάθειες δυο τραπεζών να προσφέρουν μπόνους σε στελέχη τους, αποκάλυψε σήμερα ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργός Αλέξης Πατέλης.
«Μάθαμε ότι δύο τράπεζες πήγαν πίσω από τις πλάτες μας και αιτήθηκαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να εγκρίνει μπόνους για τα στελέχη τους για τις χρήσεις 2020 και 2021. Εμείς λέμε λοιπόν “όχι” και τροποποιούμε τη διάταξη ώστε να μην υπάρχει bonus στις τράπεζες φέτος, ο κόσμος υποφέρει όπως είπαμε πριν και πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί», δήλωσε στο Real FM o κ. Πατέλης.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το νομοσχέδιο για το ΤΧΣ ρυθμίζει τη διαδικασία με την οποία το κράτος θα βγει από τις τράπεζες διότι δεν υπάρχει λόγος να είναι εκεί. «Το δημόσιο έχει πληρώσει πολύ ακριβά την παρουσία του στις τράπεζες για παράδειγμα να θυμίσω την ιστορία με την Αγροτική Τράπεζα», είπε ο κ. Πατέλης.
Αναφορικά με τον νέο νόμο 4935 ο κ Πατέλης τόνισε: «ο νόμος προβλέπει φοροαπαλλαγή μέχρι 500.000 ευρώ σε 9 χρόνια για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε περίπτωση που συνενωθούν και συγχωνευθούν με μια παρόμοια επιχείρηση. Προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα να μεγαλώσουν οι επιχειρήσεις, αν συνεργαστούν αλλά δεν συγχωνευτούν θα έχουν όφελος έως 125.000 ευρώ σε τρία χρόνια. Αυτά τα οφέλη έρχονται με την μείωση 30% του φόρου που θα πληρώνουν και υπάρχουν σημαντικά κίνητρα και για την συγχώνευση».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.