Πολιτικη & Οικονομια

«Περιμένουμε αίτημα για νέο μνημόνιο»

Λένε στην ΕΕ ενόψει Eurogroup

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
75947-153060.jpg

«Περιμένουμε αίτημα της Ελλάδας για ένταξη σε νέο πρόγραμμα ή για παράταση του υπάρχοντος», δήλωσε ανώνυμα στο Bloomberg χτες αξιωματούχος της ΕΕ, ενόψει του Eurogroup που θα γίνει στο Μιλάνο την Παρασκευή. Όμως, η χώρα «δεν έχει δώσει κάποια ένδειξη μέχρι στιγμής ότι θα ζητήσει νέα βοήθεια», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Κατά τα άλλα, σημαντικά θέματα που αφορούν την Ελλάδα είναι γραμμένα στην επίσημη ατζέντα του Eurogroup που αρχίζει την Παρασκευή στο Μιλάνο. Ειδικότερα:

· Η τρόικα θα παρουσιάσει δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ για το 2015, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης όμως θ΄ αντιτείνει ότι τα στοιχεία δείχνουν υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.

· Η τρόικα θα πει ότι η Ελλάδα είχε υλοποιήσει μόλις το 50% των μνημονιακών της υποχρεώσεών ως το τέλος Αυγούστου. Σ΄ αυτό η κυβερνητική πλευρά αναμένεται ότι θ΄ απαντήσει πώς το ποσοστό θα πλησιάσει στο 75%, μέχρι την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα στο τέλος Σεπτεμβρίου.

· Τέλος θα συζητηθεί η συμφωνία ΔΝΤ – Ελλάδα σαν γίνει διάσκεψη για το ελληνικό χρέος το Νοέμβρη στην Ουάσιγκτον. Στο σημείο αυτό αναμένεται να εκφραστεί η δυσφορία της Γερμανίας και ορισμένων ακόμα χωρών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY