- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρ. Ταραντίλης: Ρεαλιστικά φιλόδοξος ο κλιματικός νόμος
«Η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν μένει μόνο σε εξαγγελίες»
Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Ταραντίλης χαρακτήρισε ως «ρεαλιστικά φιλόδοξο» τον Εθνικό Κλιματικό νόμο.
«Ρεαλιστικά φιλόδοξο», χαρακτήρισε τον Εθνικό Κλιματικό νόμο, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Ταραντίλης, κατά τη συζήτηση του στην Ολομέλεια της βουλής, τονίζοντας ότι «στόχος του είναι η δημιουργία μιας κλιματικά ανθεκτικής κοινωνίας με καλύτερη ποιότητα ζωής». «Η κυβέρνηση στα μείζονα ζητήματα, όπως το περιβαλλοντικό, απέδειξε ότι δεν μένει μόνο σε εξαγγελίες», επεσήμανε ο κ. Ταραντίλης, δίνοντας έμφαση στους στόχους για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050.
«Η σταδιακή απεξάρτηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από στερεά και υγρά ορυκτά καύσιμα, η επέκταση της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) με βάση τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνολογίες, η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης κτηρίων και εγκαταστάσεων και η προώθηση οχημάτων μηδενικών ρύπων, είναι μεταξύ άλλων μερικοί από τους κεντρικούς στόχους του νομοσχεδίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ. Ακόμα, αναφέρθηκε «στη θέσπιση τομεακών προϋπολογισμών άνθρακα σε επτά κρίσιμους παραγωγικούς τομείς, που είναι, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, οι μεταφορές, η βιομηχανία, τα κτήρια, η γεωργία και κτηνοτροφία και τα απόβλητα και χρήσεις γης.
Ο κ. Ταραντίλης επεσήμανε επίσης, «τη σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα της χώρας», επισημαίνοντας ότι «συνιστούν λύση για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την ενεργειακή θωράκιση της χώρας». «Με τον νέο εθνικό κλιματικό νόμο εισάγεται ένα πράσινο μοντέλο διακυβέρνησης καθώς προβλέπεται η εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής και Περιφερειακών Σχεδίων Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή. Είναι ένα ρεαλιστικά φιλόδοξο σχέδιο που θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο κλιματικής διακυβέρνησης της χώρας για τα επόμενα 30 χρόνια», κατέληξε ο κ. Ταραντίλης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το βήμα της πρώτης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής
Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης ανέλυσε τη στρατηγική κατά της παραπληροφόρησης στο Φόρουμ Δελφών
Η ΔΥΠΑ παρατείνει την προθεσμία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών
Αποκαλύψεις για παράνομες επιδοτήσεις, «λευκές» δηλώσεις πόθεν έσχες και ελέγχους δισεκατομμυρίων
Απάντηση της υπουργού Τουρισμού στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων στον Guardian
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στρατηγική συμμαχία με Μακρόν και ιστορική μείωση του δημόσιου χρέους
Στο τραπέζι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η νέα μείωση εισφορών για ενίσχυση της αγοράς
Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ισχυρή αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιωτικής κατανάλωσης
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.