Πολιτικη & Οικονομια

Χρ. Ταραντίλης: Ρεαλιστικά φιλόδοξος ο κλιματικός νόμος

«Η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν μένει μόνο σε εξαγγελίες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O βουλευτής Επικρατείας, καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης
O βουλευτής Επικρατείας, καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης © Εurokinissi

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Ταραντίλης χαρακτήρισε ως «ρεαλιστικά φιλόδοξο» τον Εθνικό Κλιματικό νόμο.

«Ρεαλιστικά φιλόδοξο», χαρακτήρισε τον Εθνικό Κλιματικό νόμο, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Ταραντίλης, κατά τη συζήτηση του στην Ολομέλεια της βουλής, τονίζοντας ότι «στόχος του είναι η δημιουργία μιας κλιματικά ανθεκτικής κοινωνίας με καλύτερη ποιότητα ζωής». «Η κυβέρνηση στα μείζονα ζητήματα, όπως το περιβαλλοντικό, απέδειξε ότι δεν μένει μόνο σε εξαγγελίες», επεσήμανε ο κ. Ταραντίλης, δίνοντας έμφαση στους στόχους για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050.

«Η σταδιακή απεξάρτηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από στερεά και υγρά ορυκτά καύσιμα, η επέκταση της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) με βάση τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνολογίες, η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης κτηρίων και εγκαταστάσεων και η προώθηση οχημάτων μηδενικών ρύπων, είναι μεταξύ άλλων μερικοί από τους κεντρικούς στόχους του νομοσχεδίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ. Ακόμα, αναφέρθηκε «στη θέσπιση τομεακών προϋπολογισμών άνθρακα σε επτά κρίσιμους παραγωγικούς τομείς, που είναι, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, οι μεταφορές, η βιομηχανία, τα κτήρια, η γεωργία και κτηνοτροφία και τα απόβλητα και χρήσεις γης.

Ο κ. Ταραντίλης επεσήμανε επίσης, «τη σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα της χώρας», επισημαίνοντας ότι «συνιστούν λύση για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την ενεργειακή θωράκιση της χώρας». «Με τον νέο εθνικό κλιματικό νόμο εισάγεται ένα πράσινο μοντέλο διακυβέρνησης καθώς προβλέπεται η εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής και Περιφερειακών Σχεδίων Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή. Είναι ένα ρεαλιστικά φιλόδοξο σχέδιο που θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο κλιματικής διακυβέρνησης της χώρας για τα επόμενα 30 χρόνια», κατέληξε ο κ. Ταραντίλης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ