Πολιτικη & Οικονομια

Σουηδοί και Φινλανδοί πρόδωσαν τον Άνθρωπο

Απ ότι φαίνεται οι Σκανδιναβικές χώρες δεν έχουν πραγματικούς πατριώτες σαν τους δικούς μας

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σουηδία - Φινλανδία: ΝΑΤΟ
© Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Σουηδία και Φινλανδία δε ρώτησαν την ελληνική ακροαριστερά και ακροδεξιά πριν κάνουν αίτηση να μπουν στο ΝΑΤΟ

Για την αίτηση ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ που πολύ στεναχώρησε τον τσάρο Βλαδίμηρο, τον Ερντογάν εφέντη και μέρος του πατριωτικού και προοδευτικού κόΖμου της χώρας φαντάζομαι θα ξέρετε. Και είμαι σίγουρος πως θα είστε, όπως και εγώ, ιδιατέρως προβληματισμένοι με αυτή την εξέλιξη η οποία οδηγεί στην περαιτέρω περικύκλωση της φιλειρηνικής Ρωσίας. Μιας χώρας η οποία το μόνο που ζητάει είναι να μπορεί να εισβάλει ανενόχλητη στις γειτονικές της χώρες και να εξοντώνει τους πληθυσμούς τους, να διαδίδει fake news και να χρηματοδοτεί πρόσωπα και οργανισμούς για να σαμποτάρει τα θεμέλια των δημοκρατικών χωρών της Δύσης. Μιας χώρας που με αυταπάρνηση αγωνίζεται εναντίον ενός τρόπου ζωής που είναι η αιτία για κάθε σύγχρονο κακό: την ελευθερία του λόγου, την κριτική στην εξουσία, την ομοφυλοφιλία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλα τέτοια φιλελεύθερα που πάνε κόντρα στον Άνθρωπο.

Το πιο θλιβερό στην όλη κατάσταση δεν είναι η αίτηση ένταξης από τις κυβερνήσεις των δύο αυτών χωρών-τρομοκρατών (όπως ορθώς θα τις χαρακτήριζε και ο Ερντογάν εφέντης) όσο οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Γιατί και στην Ελλάδα έχουμε κυβέρνηση που στεναχωρεί τον τσάρο Βλαδίμηρο και τον Ερντογάν εφέντη, αλλά η αντιπολίτευση (είτε από αριστερά είτε από ακροδεξιά) ορθώνει το ανάστημα της, παλεύει εναντίον του φιλελευθερισμού και όλων των δεινών που αυτός κουβαλάει και στέκεται στο πλάι του Ανθρώπου για την Ειρήνη, την Πρόοδο και για άλλες πολύ ωραίες λέξεις.

Αντιθέτως, στις απολύτως αλλοτριωμένες, υπερσυντηρητικές, ιμπεριαλιστικές, ανελεύθερες χώρες τις Σκανδιναβίας παρατηρούμε ότι η παράδοση στις νατοϊκές επιταγές είναι ολοκληρωτική: ούτε μια πορεία διαμαρτυρίας, ούτε μια συγκέντρωση, ούτε μια συναυλία, ούτε ένα κρέμασμα σεντονιών σε κάποιο μνημείο. Τίποτα. Οι νοικοκυραίοι σκανδιναβοί, πλήρως υποταγμένοι, οδηγούνται μακριά από τη ζεστή, θερμοπυρηνική θα μπορούσε κανείς να πει, αγκαλιά της μητέρας Ρωσίας, στο κατεργο του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης των μονοπωλίων. Προδίδουν τον Άνθρωπο.

Ευλόγως θα αναρωτηθεί κανείς «μα δεν υπάρχουν πατριώτες ή προοδευτικοί Φινλανδοί και Σουηδοί;» και μοιραίως μόνος του θα απαντήσει: «όπως φαίνεται όχι, δεν υπάρχουν πατριώτες ή προοδευτικοί Φινλανδοί και Σουηδοί κι αν υπάρχουν είναι πολύ λίγοι και δεν μπορεί κανείς να τους διακρίνει μέσα στον συνολικό χυλό της Νέας Τάξης Πραμάτων». Όπως φαινεται, ο πατριωτισμός και η πρόοδος δεν είναι ίδιον όλων των ευρωπαϊκών λαών αλλά προνόμιο πολύ λίγων, μεταξύ των οποίων την πρωτοκαθεδρία την έχει ο πιο εργατικός/σοφός/έξυπνος/αδικημένος/βασανισμένος λαός του κόσμου: οι Έλληνες.   

Κι αυτό είναι στο οποίο θέλω να καταλήξω στο σημερινό «και μπράβο τους»: πρέπει να νιώθουμε περήφανοι για την αριστερά και την ακροδεξιά μας. Γιατί αυτές είναι που μας γλιτώνουν από κατάντια όμοια με αυτή των Σουηδών και Φινλανδών και αυτές είναι που με τους αγώνες τους μας κάνουν τελικά περήφανους για την Ελλάδα.

Σκεφτείτε πού θα ήμασταν χωρίς την υψωμένη αριστερή γροθιά που ορθώνεται απέναντι στα σατανικά σχέδια της Δύσης, σκεφτείτε που θα ήμασταν χωρίς το ανορθόγραφο και γραμμένο με caps lock αλλά γεμάτο ψυχή πατριωτικό ποστ που αποκαλύπτει τις προθέσεις του επιχειρηματικού/επιστημονικού/πολιτικού κατεστημένου της Γης και υμνεί τον αγώνα του τσάρου Βλαδίμηρου εναντίον τους. Σκεφτείτε πού θα ήμασταν αν δεν υπήρχαν αυτοί οι συμπολίτες που είναι πάντα με τον Άνθρωπο. Και κάντε τον σταυρό σας που ο Θεός της ορθοδοξίας, τόσο της μαρξιστικής, όσο και της ρωσικής (η άλλη του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι κακή) ευλόγησε την Ελλάδα με αυτή την αντιπολίτευση που και από τα αριστερά και από τα ακροδεξιά αντιστέκεται, αγωνίζεται και καταστρέφει. Καταστρέφει τα σχέδια της Νεας Τάξης Πραμάτων εννοώ. Και μπράβο της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ