Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Υποδεχόμαστε την εργατική Πρωτομαγιά με την αύξηση του κατώτατου μισθού

«Τιμούμε τον κόσμο της εργασίας με πράξεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εργατική Πρωτομαγιά και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Στην αύξηση του κατώτατου μισθού που τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα, Κυριακή 1 Μαΐου 2022, στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα «μέτρο ουσίας για τους εργαζόμενους και μία αμοιβή που αθροιστικά ισούται με 15ο μισθό κάθε χρόνο».

«Υποδεχόμαστε την εργατική Πρωτομαγιά με την εφαρμογή ενός μέτρου ουσίας για τους εργαζόμενους: την αύξηση της βασικής αμοιβής κατά 50 ευρώ τον μήνα, που σημαίνει έναν 15ο μισθό κάθε χρόνο. Και, ταυτόχρονα, την αύξηση του επιδόματος ανεργίας κατά 31 ευρώ τον μήνα. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών και κυρίως των πιο αδύναμων. Τιμούμε τον κόσμο της εργασίας όχι με συνθήματα, αλλά με πράξεις», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός με διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό είχε ανακοινώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ. Πρόκειται για αύξηση 9,7% σε σχέση με τον κατώτατο μισθό του 2021. Έτσι, ο κατώτατος μισθός θα ανέρχεται πλέον στα 713 ευρώ από 663 ευρώ. Ο κατώτατος μισθός είχε αυξηθεί μετά από απόφαση της κυβέρνησης κατά 2% από την 1.1.2022.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ