Πολιτικη & Οικονομια

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου 2022

Τι θα συζητήσουν στην Ουάσινγκτον

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο © EUROKINISSI

Η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο θα γίνει στις 16 Μαΐου 2022 στην Ουάσινγκτον. Το τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν τον Μάιο, όπως έγινε γνωστό. Η συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 16 Μαΐου 2022 στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα υποδεχτεί τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος εκείνη την ημέρα θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον - Τι θα συζητήσουν

Δήλωση για τη συνάντηση που θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον έκανε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανυπομονεί να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου 2022. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού παρέχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την ισχυρή διμερή μας συνεργασία και να γιορτάσουμε τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας» ανέφερε για τη συνάντηση Μητσοτάκη Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Και πρόσθεσε: «Οι ηγέτες θα συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες με τους Συμμάχους και τους εταίρους για:

  • Την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας και
  • την επιβολή οικονομικού κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της».

«Θα συζητήσουν τη στενή μας συνεργασία σε παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής ασφάλειας» ανέφερε επίσης για το τετ α τετ Μπάιντεν με Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον στις 16 Μαΐου 2022.

«Οι ηγέτες θα κάνουν απολογισμό των κοινών μας προσπαθειών για την προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας μέσω του ΝΑΤΟ, καθώς και των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή. Θα γιορτάσουν επίσης την ιστορία, τις δημοκρατικές αξίες και τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς που έχουν ενώσει τους λαούς και τις χώρες μας για γενιές» κατέληξε η Τζεν Ψάκι για τη συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο τον Μάιο.

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση Μητσοτάκη με Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον

Το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Στις 16 Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Μπλίνκεν - Τι δήλωσαν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Σε ανάρτησή του στο Τwitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνομιλία του με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι Ελλάδα και ΗΠΑ, ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, συνεχίζουν τον «στενό συντονισμό ενάντια στις απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Από τη μεριά του ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό «για τη σημαντική βοήθεια που η νατοϊκή σύμμαχος Ελλάδα έχει παράσχει στην Ουκρανία, καθώς και για άλλους τρόπους για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στον βάναυσο επιθετικό πόλεμο της Μόσχας. Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερες και πιο σημαντικές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο πλευρές, εκτός από τον πόλεμο στην Ουκρανία, «συζήτησαν και για την επικείμενη συνάντηση του μηχανισμού 3+1 για την ενίσχυση της ενεργειακής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, καθώς και των Ηνωμένων Πολιτειών και την προώθηση των στόχων μας, που ενισχύονται από τα κοινά δημοκρατικά ιδεώδη για την περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ