Πολιτικη & Οικονομια

Τα νούμερα της Εβδομάδας | 7 - 13 Απριλίου 2022

750.000 ρούβλια (πάνω από 9.000 ευρώ) τον μήνα είναι το ζητούμενο ενοίκιο για το ρετιρέ που φημολογείται ότι ανήκει στη μητέρα της «μυστικής» κόρης του Βλάντιμιρ Πούτιν.

img_0317_1.jpg
Σταμάτης Ζαχαρός
ΤΕΥΧΟΣ 823
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ρετιρέ που φημολογείται ότι ανήκει στη μητέρα της «μυστικής» κόρης του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Τα νέα της εβδομάδας 7 - 13 Απριλίου 2022. O Σταμάτης Ζαχαρός αποτυπώνει την επικαιρότητα σε αριθμούς.

27,6% έλαβε ο Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων

23,41% έλαβε η ακροδεξιά αντίπαλός του Μαρίν Λεπέν, ήτις δηλώνει και θαυμάστρια του Πούτιν, γεγονός που την κατατάσσει δικαιωματικά πρώτη μεταξύ ίσων στο κλειστό club των θαυμαστών του Βλαδίμηρου, μαζί με Λιακόπουλο, Βελόπουλο, Καμμένο και διάφορες φράξιες της εγχώριας αριστερας.

52% εκτιμά δημοσκόπηση γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού ότι θα λάβει ο Μακρόν στον δεύτερο γύρο, την Κυριακή του Πάσχα των ορθοδόξων.


56% έλαβε στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου των υπαλλήλων της Βουλής, ο προσκείμενος συνδυασμός στη Νέα Δημοκρατία.

4 από τις 7 έδρες πήγαν στη ΝΔ με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, οπότε λογικά θα εξέλεγε πρόεδρο.

1 από αυτούς τους 4 οι οποίοι εξελέγησαν με τη ΝΔ «τα βρήκε» με τους λοιπούς 3 (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) και έτσι οι εκλογές επαναλήφθηκαν το πρωί της Δευτέρας. Αν αυτά γίνονται στο σωματείο των υπαλλήλων της Βουλής, φανταστείτε τι έχει να συμβεί μέχρι τις εκλογές με ανένδοτους, αποστασίες και λοιπές ρετρό διαδικασίες…


4.441.663 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους από την αρχή του πολέμου μέχρι και το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR). Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.


400 νάρκες πλέουν στη Μαύρη Θάλασσα και σύμφωνα με τον πάντα ψύχραιμο υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ, κάποιοι «θέλουν να μπλέξουν σε πόλεμο την Τουρκία». Αφού δεν διευκρινίζει ποιοι, θα περιμέναμε να διευκρινίσει το πώς. ο Ακάρ εκτίμησε ότι με τόσες νάρκες θα έρθουν ναρκοκαθαριστικά πλοία του ΝΑΤΟ και η Τουρκία δεν θα τους επιτρέψει να περάσουν τα στενά. Έτσι σε μπλέκουν χωρίς να το καταλάβεις. Πάλι καλά που δεν τους έριξαν και τίποτα στο ποτό τους…


1,4 εκατ. ευρώ από τα κέρδη του θα διαθέσει ο όμιλος Quest στο προσωπικό, ως βοήθημα και σε αναγνώριση της προσπάθειας.

1.300 εργαζόμενοι θα λάβουν το βοήθημα.

110 εκατ. ευρώ ήταν τα κέρδη μετά φόρων του ομίλου κατα τους εννέα πρώτους μήνες του 2021.

394,3% ήταν αυξημένα τα κέρδη σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Προφανώς δικαιούνται και οι εργαζόμενοι μια επιβράβευση για τέτοια επιτυχία.


7 ή 8 άτομα βγήκαν από τρία οχήματα, πλησίασαν έναν 26χρονο κι αφού τον χτύπησαν, άρπαξαν την τσάντα του με προσωπικά του αντικείμενα. Το επεισόδιο συνέβη και πάλι στη Θεσσαλονίκη και αρχειοθετήθηκε ως οπαδική βία, αυτή στην οποία έβαλε ένα τέλος η κυβέρνηση μετά τον άδικο χαμό του Άλκη. Κερασάκι στην τούρτα ήταν το γεγονός ότι θύτες και θύμα υποστήριζαν την ίδια ομάδα.


60% των Φινλανδών τάσσονται υπέρ της ένταξης της χώρας τους στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις στη σκανδιναβική χώρα.

20% των πολιτών εναντιώνονται στην προοπτική.

13 μήνες κράτησαν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στη συμμαχία. Ήταν η τελευταία χώρα η οποία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ.


8 λεπτά χρειάστηκε ένα ασθενοφόρο –συνοδεία περιπολικών– για να διανύσει μια απόσταση 16 χιλιομέτρων από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού έως το νοσοκομείο Χατζηκώστα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διακομισθεί ένα παιδί 5 ετών, το οποίο τραυματίστηκε σε πίστα μότο κρος για παιδιά.


120 τεθωρακισμένα οχήματα και νέα αντιπλοϊκά πυραυλικά συστήματα στέλνει το Λονδίνο στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κίεβο.

500 εκατομμύρια ευρώ δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα θα λάβει η Ουκρανία με τη μεσολάβηση της Βρετανίας.


12 κρεβατοκάμαρες διαθέτει το εξοχικό του Τέως στο Άγιο Αιμιλιανό το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα επωλήθη σε Βούλγαρο επιχειρηματία.

30 μέτρα είναι η πισίνα του «ανακτόρου» ενώ διαθέτει και ιδιωτική παραλία. Ο Τέως Άναξ, θα μετακομίσει στο –αγαπημένο του λέει– Κολωνάκι.


6 περιοχές μπαίνουν στο στόχαστρο για την επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες. Η μία είναι στην ηπειρωτική Ελλάδα στην περιφέρεια Ηπείρου και οι άλλες πέντε σε θαλάσσιες περιοχές. Στο Ιόνιο, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και στην Κρήτη.

3 φορές είχε αναφέρει τη λέξη υδατάνθρακες (αντί υδρογονάνθρακες) από το Βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος επισημαίνοντας ότι «Για ποιο λόγο ρωτάει ο κύριος Ολάντ, μιλήσατε για ευρωπαϊκή ΑΟΖ και για ευρωπαϊκό ορυκτό πλούτο, για ευρωπαϊκούς υδατάνθρακες; Δεν είναι ευρωπαϊκοί υδατάνθρακες, δεν είναι ευρωπαϊκή ΑΟΖ, ελληνική είναι η ΑΟΖ και ελληνικοί είναι οι υδατάνθρακες και το φυσικό αέριο».


750.000 ρούβλια (πάνω από 9.000 ευρώ) τον μήνα είναι το ζητούμενο ενοίκιο για το ρετιρέ που φημολογείται ότι ανήκει στη μητέρα της «μυστικής» κόρης του Βλάντιμιρ Πούτιν.

1.470 τετραγωνικά μέτρα είναι η έκταση του διαμερίσματος και είναι ένα από τα 21 πολυτελή διαμερίσματα του συγκροτήματος «Berezovaya Alley», σύμφωνα με την αγγελία του μεσιτικού γραφείου «Engel & Völkers».

19 ετών είναι η φερόμενη ως κόρη του Ρώσου προέδρου, Λουίζα Ρόζοβα, γνωστή επίσης ως Ελιζαβέτα Κριβονόγκιτς, σύμφωνα με το BBC Russia.

45 ετών είναι η μητέρα της Ροζόβα, Σβετλάνα Κριβονόγκιτς. Ήταν πρώην υπηρέτρια που έγινε εκατομμυριούχος και σύμφωνα με τον Αλεξέι Ναβάλνι (τον αντίπαλο του Πούτιν που δηλητηριάστηκε και φυλακίστηκε) έκανε την κόρη της το 2003, όταν είχε δεσμό με τον Ρώσο πρόεδρο ενόσω εκείνος ήταν παντρεμένος.

3,8 εκατομμύρια ευρώ υποστήριξαν ότι διέθεσαν μητέρα και κόρη για την απόκτηση της νέας τους κατοικίας στο Μόντε Κάρλο, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.


Δήμητρα Ματσούκα  

«Αν πάρω Όσκαρ, δεν θα το δεχτώ. Έχω διαφωνίες με την αμερικανική πολιτική», είπε χαριτολογώντας και λίγο αυτοσαρκαζόμενη. Τα κάνουν αυτά τα νάζια οι μεγάλοι καλλιτέχνες. Ο Bob ο Dylan για παράδειγμα είχε –αρχικά– απαξιώσει και αρνηθεί να παραλάβει το νόμπελ λογοτεχνίας. Προφανώς είχε διαφωνίες με τη σουηδική γυμναστική. Στα μουλωχτά όμως και λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας, το απεδέχθη. Θα επείσθη από τη σουηδική μηχανική. Ίσως αγόρασε κάποιο αλυσοπρίονο Husqvarna.

Φαήλος Κρανιδιώτης  

«Καλή επιτυχία στην καλή μου φίλη και φίλη της Ελλάδας Μαρίν Λεπέν. Αυτή τη φορά είναι σφόδρα πιθανό να είναι η επόμενη Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, στρατηγικού συμμάχου της Πατρίδας μας και είναι καλό να υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί που μιλούν απευθείας μαζί της». Για να μη μπερδεύεστε, όταν λέει Έλληνες πολιτικοί μάλλον εννοεί τον εαυτό του. Τι τους συνδέει; Μην είναι η αγάπη για την πατρίδα; Μην είναι η αγάπη για το ξανθό γένος;

Έλενα Ακρίτα  

«Στην προσπάθειά του να σωθεί έπεσε από το φορτηγό που το μετέφερε για σφαγή και άρχισε να τρέχει στον δρόμο. Βρέθηκε εξαντλημένο από ένα ζευγάρι και το πήγαν αμέσως στον κτηνίατρο. Τώρα ξεκινά θεραπεία για γρήγορη ανάρρωση και ευζωία. Φέτος το Πάσχα... Μια ψυχή σώθηκε. Ισότιμη κι ισάξια με των ανθρώπων» (sic). Η σεναριογράφος-δημοσιογράφος αναφέρεται σε ένα αρνί, σοκάροντας την ελληνική κοινωνία που νόμιζε ότι το Πάσχα δεν σφάζονται-σουβλίζονται αρνιά. Δεν είναι αρνιά, είναι ηθοποιοί.

Αλέξης Τσίπρας  

«Άκουσον, άκουσον. Αν τυχόν βρούμε τρόπο να αποπληρώσουμε το δάνειο, πιο νωρίς απ’ ό,τι προβλέπει η δανειακή σύμβαση, σε περίπτωση πρόωρης αποπληρωμής, πέναλτι θα πληρώσει το ελληνικό δημόσιο». Η δήλωση είχε γίνει το 2010 με λευκό κοστούμι και αναφορές στον θρυλικό τοκογλύφο Γούκο. Την αφήνω όμως εδώ καθώς την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα αποπλήρωσε το εναπομείναν 1,86 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ χωρίς πέναλτι. Μάλλον πρόκειται για αδικία, παρακαλώ να δούμε το VAR.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ