- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνάντηση Σταϊκούρα-Ντομπρόβσκις – Τελειώνει η ενισχυμένη εποπτεία της Ελλάδας
Προϋπόθεση αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωσης της 14ης αξιολόγησης
Κλείνει το κεφάλαιο της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα όπως προανήγγειλε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Όπως προανήγγειλε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα προϋπόθεση αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωσης της 14ης αξιολόγησης η οποία όπως εκτίμησε βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Η απόφαση θα ληφθεί τυπικά τον ερχόμενο Ιούνιο ενώ αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης των 750 εκατ. ευρώ η οποία εκκρεμεί από το 2019, αναμένεται να καταβληθεί έως το τέλος του έτους.
Ερωτηθείς αναφορικά με το εάν η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ από το 2023 ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε πως αυτό αφορά μια συζήτηση σε εξέλιξη στην οποία θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν το νέο τοπίο, συμπληρώνοντας όμως πως παραμένει σημαντικό η Ελλάδα να παρουσιάσει μια αξιόπιστη στρατηγική μείωσης των ελλειμμάτων και του χρέους.
Όσον αφορά πιθανή παράταση της ισχύος της γενικής ρήτρας διαφυγής και το 2023, ο κ. Ντομπρόβσκις επανέλαβε ότι οι ισχύουσες αποφάσεις προβλέπουν διατήρησή της μόνο για το 2022, αλλά η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί μετά τη δημοσιοποίηση των νεότερων προβλέψεων της Κομισιόν στις 16 Μαΐου.
Από την πλευρά του υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα σήμερα, έλαβε τους πρώτους πόρους – μετά την υψηλή προκαταβολή – από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με την εκταμίευση της δόσης των 3,6 δισ. ευρώ.
Πόροι που μπορούν να αποτελέσουν «ανάχωμα» στις επιπτώσεις της κρίσης, αλλά και να τροφοδοτήσουν τον αναπτυξιακό μηχανισμό της χώρας. Πόροι που θα κατευθυνθούν σε στρατηγικούς τομείς, όπως είναι η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση, θα κινητοποιήσουν σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις, και θα στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.