Πολιτικη & Οικονομια

Αφιέρωμα Δικτύου: Ενεργειακός και ψηφιακός μετασχηματισμός ως πυλώνες της «Δίκαιης Μετάβασης»

Η εφαρμογή στις λιγνιτικές περιοχές

to-diktyo.jpg
Το Δίκτυο
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανεμογεννήτριες, λιγνίτης, εργοστάσια
© pixabay

ΔΙΚΤΥΟ: οι πράσινοι ευρωπαϊκοί στόχοι μέχρι το 2050 και το στοίχημα της εξισορρόπησης ανάμεσα στην έλλειψη ενεργειακών πόρων και τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις

Το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη παρουσιάζει ένα νέο, εκτενές αφιέρωμα με θέμα Ενεργειακός και ψηφιακός μετασχηματισμός ως πυλώνες της «Δίκαιης Μετάβασης» των λιγνιτικών περιοχών.

Η πανδημία του κορονοϊού και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχουν ως πρώτη κύρια επίπτωση μία, πρωτοφανών διαστάσεων, ενεργειακή κρίση. Η ΕΕ, αλλά και η Ελλάδα καλούνται να απαντήσουν σύντομα σε στρατηγικής σημασίας διλήμματα.

Θα επιμείνει η ΕΕ στους στόχους της πράσινης συμφωνίας για το 2030 και το 2050; Μπορούν τα κράτη-μέλη να ισορροπήσουν ανάμεσα στην έλλειψη ενεργειακών πόρων και στις δεσμεύσεις τους για την μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακος;
Ήδη, σε αρκετές περιφέρειες της Ευρώπης, υπάρχουν συζητήσεις ή και αποφάσεις για την επαναλειτουργία ανθρακωρυχείων και λιγνιτωρυχείων. 

Στην Ελλάδα, προχωράμε σε Επιτάχυνση ή Επιβράδυνση της Απολιγνιτοποίησης; 

Το αφιέρωμα του ΔΙΚΤΥΟΥ, παρουσιάζοντας σειρά στοιχείων και αναλύσεων καθώς και απόψεις αρμοδίων Υπουργών, Δημάρχων και Επικεφαλής Φορέων, φιλοδοξεί να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα.

Μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμα σε αυτόν τον σύνδεσμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ