Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Σας διαβεβαιώ τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά

«Η πανδημία ανέδειξε τα πλεονεκτήματα και τα μειονέκτημα του ΕΣΥ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σe συνέντευξη Τύπου
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με τον κορωνοϊό - Τι είπε ο πρωθυπουργός για τα εμβόλια.

Κανονικά στα καθήκοντά του επέστρεψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς μετά από σχεδόν μία εβδομάδα καραντίνας, βρέθηκε αρνητικός στον κορωνοϊό.

Σήμερα (21/3) βρέθηκε στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, που έχει ιδρύσει στην Αθήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και αναφέρθηκε στην περιπέτειά του με τον κορωνοϊό.

«Είμαι ευτυχισμένος για τρεις λόγους: Γιατί είμαι πάλι πίσω στη δουλειά μετά την περιπέτειά μου με τον Covid, και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και είναι ασφαλή. Έχουμε υποχρέωση να ενισχύσουμε έτι περαιτέρω το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να το κάνουμε πιο ανθεκτικό αλλά και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της φροντίδας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Η πανδημία ανέδειξε τα πλεονεκτήματα και τα μειονέκτημα του ΕΣΥ. Πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τον covid μακροπρόθεσμα. Θέλω να διασφαλίσω πως ανεξαρτήτως που ζει κάποιος στην Ελλάδα θα έχει ποιότητα στις ιατρικές υπηρεσίες. Τα παιδιά και οι έφηβοι είναι οι πλέον ευάλωτοι στην κοινωνία μας, η ψυχική τους υγεία είναι πολύ σημαντική, είναι σημαντικό να τους προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε ό,τι αφορά την ψυχική τους υγεία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια εγκαταστάσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια εγκαταστάσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό μετά το ταξίδι του στην Τουρκία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό με μία ανάρτησή του στα social media, Παρέμεινε στο σπίτι του για περίπου μία εβδομάδα και πλέον όντας αρνητικός επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου και στις υποχρεώσεις του. 

Ο πρωθυπουργός έχει κάνει και τις τρεις δόσεις από εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε ήπια νόσηση.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις               

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ