Πολιτικη & Οικονομια

Επιδότηση καυσίμων: Πώς θα δοθεί - Τα ποσά και δικαιούχοι

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρατήριο υγρών καυσίμων – Βενζίνη
Πρατήριο υγρών καυσίμων – Βενζίνη © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επιδότηση καυσίμων: Το ποσό που κερδίζει ο καταναλωτής - Πώς θα γίνει η διαδικασία.

Κουπόνι καυσίμων με εισοδηματικά κριτήρια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού του μηνύματος, στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων για την αναχαίτιση της ακρίβειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιδότηση στα καύσιμα (βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης) θα γίνει με χρέωση του ποσού της επιδότησης στο «ψηφιακό πορτοφόλι» των δικαιούχων, στα πρότυπα του freedom pass.

Η διαδικασία θα είναι απλή και θα δημιουργείται με το ΑΜΚΑ κάθε πολίτη. Η προπληρωμένη κάρτα θα περιέχει ένα ποσό που θα προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση του δικαιούχου και την κατοχή αυτοκινήτου.

Η επιδότηση θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20 λεπτών το λίτρο, ενώ το ανώτατο όριο της επιδότησης θα είναι για 180 λίτρα το τρίμηνο, δηλαδή για 60 λίτρα τον μήνα. Το ποσό που θα περιέχει η «κάρτα» του δικαιούχου θα μπορεί να το εξαργυρώσει σε πρατήρια υγρών καυσίμων, καταστήματα τροφίμων κ.λπ.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN ο πολίτης θα μπαίνει στην πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί, θα δηλώνει τα στοιχεία του ΙΧ του και θα διασταυρώνονται τα στοιχεία του. Εφόσον εμπίπτει στην κατηγορία της επιδότησης, θα πιστώνεται το ποσό στον λογαριασμό ή θα χορηγείται προπληρωμένη κάρτα.

Νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης για την ακρίβεια | Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 16/3/2022 | OPEN TV

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι νέες ρυθμίσεις υπηρετούν δύο αρχές: «πρώτον, είναι στοχευμένες και όχι οριζόντιες, δίνοντας ειδικότερη έμφαση στη στήριξη των πιο αδύναμων. Και δεύτερον, είναι ευθυγραμμισμένες με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική την οποία έχουμε εξαρχής χαράξει», δηλαδή όπως χαρακτηριστικά είπε «μέτρα μετρημένα στο μέτρο της πραγματικότητας».

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν αύριο το πρωί, με ανακοινώσεις που θα κάνουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ