Πολιτικη & Οικονομια

Ρένα Δούρου-Μάνδρα: Θα αποδομήσουμε την εισαγγελική πρόταση

Για ποια αδικήματα πρότεινε η εισαγγελέας να είναι ένοχη η Ρένα Δούρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρένα Δούρου
Ρένα Δούρου © EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ρένα Δούρου: Η απάντηση της στην εισαγγελική πρόταση για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής - Ποιες κατηγορίες τις αποδίδονται.

Η Ρένα Δούρου με δήλωσή της απαντά στην εισαγγελική πρόταση για ενοχή είκοσι κατηγορουμένων για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, τον Νοέμβριο του 2017. Η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής σημειώνει ότι οι συνήγοροί της θα αποδομήσουν τις αιτιάσεις της εισαγγελέως, Πετρούλας Μακρή. 

«Η Εισαγγελέας σήμερα πρότεινε την ενοχή όλων των ​κατηγορουμένων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις Δήμαρχοι της περιοχής. Δέχθηκε δηλαδή αυτούσιο το κατηγορητήριο, πλην της δίωξης για παράβαση καθήκοντος, για την οποία ζήτησε την απαλλαγή μου. Σύμφωνα με τη Δικονομία, οι συνήγοροί μου θα απαντήσουν μία προς μία στις αιτιάσεις της Εισαγγελέως, τεκμηριώνοντας την αντίκρουση της πρότασή της και αποδομώντας τη νομικά. Και τελικά το Δικαστήριο θα αξιολογήσει όλα τα στοιχεία και θα αποφασίσει», αναφέρει στη δήλωσή της η Ρένα Δούρου και προσθέτει:

«Προς το παρόν, σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας δεν πρόκειται να εισέλθω σε κανενός είδους σχολιασμό επί της ουσίας ή να ασκήσω κριτική προσωπικά στην πρόταση. Έτσι όπως επιβάλλει η υποχρέωση σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και στην προσωπικότητα όλων των θιγέντων. Σε αυτόν τον σκοπό ήμουν, είμαι και παραμένω ταγμένη». 

Ρένα Δούρου: Η εισαγγελική πρόταση για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Η εισαγγελέας της έδρα, Πετρούλα Μακρή, πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, δύο αντιπεριφερειάρχες, τρεις δήμαρχοι, κατά τον επίμαχο χρόνο καθώς και στελέχη Δασαρχείων και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών. Ζήτησε επίσης να κηρυχθεί αθώα μια κατηγορούμενη, υπάλληλος της επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων, καθώς έλειπε για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε νόμιμες άδειες.

Η εισαγγελέας ζήτησε για την πλειονότητα των κατηγορουμένων αθώωση όσον αφορά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, κρίνοντας ότι δεν προέκυψε για τη στοιχειοθέτηση του ο απαιτούμενος βάσει του νόμου πορισμός οφέλους. Ωστόσο, για δύο κατηγορούμενους, υπαλλήλους Πολεοδομίας ζήτησε ενοχή και για το αδίκημα αυτό.

Ειδικότερα, για τη Ρένα Δούρου η εισαγγελέας ζήτησε ενοχή για τα αδικήματα της πρόκλησης πλημμύρας εξ αμελειας και κατ' εξακολούθηση δια παραλείψεως, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως και σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή διά παραλείψεως.

Για αντίστοιχες κατηγορίες ζήτησε ενοχή των δύο αντιπεριφερειαρχων, των δημάρχων Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων και στελεχών Δασαρχείων και Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις         

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ