Πολιτικη & Οικονομια

Ημέρα της Γυναίκας: Έρχεται στην Ελλάδα η εφαρμογή «panic button»

Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ημέρα της Γυναίκας: Εφαρμογή «panic button» για γυναίκες σε κίνδυνο – Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ανακοίνωσε την υιοθέτηση μιας εφαρμογής που θα επιτρέπει σε γυναίκες που κινδυνεύουν να ζητούν βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό τους.

Το panic button, όπως είπε, χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες και ήταν αίτημα πολλών γυναικείων οργανώσεων.

Μητσοτάκης: Στο πρόσωπο της γυναίκας της Ουκρανίας αποτυπώνεται το μήνυμα της σημερινής ημέρας

«Χωρίς αμφιβολία, το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας αποτυπώνεται σε ένα μόνο πρόσωπο: αυτό της γυναίκας της Ουκρανίας. Εκείνης που έμεινε στην πατρίδα της για να την υπερασπιστεί από τη Ρωσική εισβολή, αλλά και σε εκατοντάδες χιλιάδες άλλες γυναίκες που μαζί με τα παιδιά τους πήραν το δρόμο της προσφυγιάς. Ένας άδικος πόλεμος που χτυπά πρώτα τους πιο αδύναμους, για αυτό και πρέπει να σταματήσει αμέσως», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γίνεται φέτος αφορμή όχι μόνο για να ευχηθούμε, όσο κυρίως για να στοχαστούμε και να αγωνιστούμε, και πρόσθεσε ότι «τέτοιες οριακές στιγμές της ιστορίας, όταν απειλείται η διεθνής σταθερότητα και νομιμότητα, τα εθνικά σύνορα και οι συνθήκες αμφισβητούνται, αμφισβητούνται ταυτόχρονα και τα δικαιώματα. Η πεμπτουσία δηλαδή της δημοκρατίας».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Συνεπώς, ο αγώνας κατά του κατακτητικού αυταρχισμού γίνεται αυτόματα και αγώνας για την ισότητα των δύο φύλων και την προστασία των πιο ευάλωτων. Και τα σύνορα της Ουκρανίας μετατρέπονται σε σύνορα ανάμεσα στο παρελθόν και στις ανθρώπινες κατακτήσεις των τελευταίων αιώνων, με κυρίαρχη ανάμεσά τους τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι όλοι οι πόλεμοι διευρύνουν τις ανισότητες, όμως -σημείωσε- η δύναμη του πολιτικού φιλελευθερισμού είναι ακριβώς ότι μπορεί να διευρύνει τις συμπεριληπτικές του αξίες ακόμα και εν μέσω μεγάλων παγκόσμιων δοκιμασιών.

«Γι' αυτό και η συμπαράστασή μας προς τη γυναίκα της Ουκρανίας, οφείλει τώρα να συνοδεύεται και από την ένταση των προσπαθειών ώστε κάθε γυναίκα παντού στη γη να βρει το ρόλο που της αξίζει. Σε έναν κόσμο όπου τα κορίτσια θα πραγματοποιούν τα όνειρά τους και θα ωριμάζουν μακριά από εμπόδια και στερεότυπα του παρελθόντος, έχοντας ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στη μόρφωση, στην εργασία, στη ζωή» πρόσθεσε.

Ομιλία στη Βουλή | «Ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες για τη θεμελίωση των δικαιωμάτων των γυναικών»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ