- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκική παρενόχληση στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Χαρδαλιά
Μέσω ασυρμάτου ζήτησαν να αλλάξει πορεία
Τουρκική παρενόχληση σημειώθηκε στο ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά.
Παρενόχληση δι’ ασυρμάτου πραγματοποίησε η Τουρκία στο ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά.
Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο βρισκόταν πάνω από Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι όταν οι Τούρκοι μέσω ασυρμάτου ζήτησαν να αλλάξει πορεία.
Το πλήρωμα του ελικοπτέρου δεν απάντησε στις τουρκικές προκλήσεις και συνέχισε κανονικά την πορεία του.
Χαρδαλιάς: Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη
«Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη. Και αυτό είναι το μήνυμα προς όλους», κατέστησε σαφές ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς από την Κάλυμνο, όπου βρέθηκε σήμερα συνεχίζοντας για τρίτη ημέρα την περιοδεία του σε μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου, κατά την οποία ενημερώνεται για την αποστολή, το κύριο έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητες τους.
Είχε προηγηθεί τελετή στο Μνημείο των τριών Πεσόντων εν ώρα καθήκοντος Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια, όπου κατέθεσε στεφάνι σε ένδειξη μνήμης και τιμής στους Ήρωες.
«Η δική τους θυσία, το δικό μας στοίχημα ευθύνης, αφοσίωσης, καθήκοντος, ο δικός μας φάρος εθνικής υπερηφάνειας. Αθάνατοι», δήλωσε χαρακτηριστικά. Στην τελετή παρέστησαν ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου, ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτριος Διακομιχάλης, ο έπαρχος περιφερειακής ενότητας Καλύμνου Εμμανουήλ Μουσελλής, ο διοικητής της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Ταξίαρχος Τριαντάφυλλος Θεοδόσιος, καθώς και οι διοικητές υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας της Καλύμνου, με τους οποίους είχε νωρίτερα συνάντηση. Κατά την άφιξή του στο νησί, ο κ.Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την έδρα του ιστορικού 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.
Επίσης, σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε:
- Το Στρατηγείο της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ) και το επιτηρητικό φυλάκιο «ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ» στη Σάμο και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου Βασίλειο Πανουράκη, τον δήμαρχο δυτικής Σάμου Αλέξανδρο Λυμπέρη και τον αντιδήμαρχο ανατολικής Σάμου Βασίλειο Βαλκαμλή.
- Τους Αρκιούς όπου συναντήθηκε με τον στρατεύσιμο οπλίτη ιατρό, ο οποίος έχει τοποθετηθεί για την κάλυψη των αναγκών στο περιφερειακό ιατρείο του ακριτικού νησιού, με τον αντιδήμαρχο Πάτμου Ελευθέριο Κοκκώνη, τον μικρό Μιχαήλ Άγγελο τον ένα εκ των δύο μαθητών του δημοτικού σχολείου, καθώς και με κατοίκους.
- Τα επιτηρητικά φυλάκια στο Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και «ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» στην Καλόλιμνο, όπου συνομίλησε με το προσωπικό.
Τελευταίος σταθμός των σημερινών επισκέψεων ήταν η Ψέριμος, όπου συναντήθηκε με τους στρατεύσιμους οπλίτες ιατρούς, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί για την κάλυψη των αναγκών στο τοπικό περιφερειακό ιατρείο και επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο του νησιού.
Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων ( ΑΣΔΕΝ) αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.