Πολιτικη & Οικονομια

Μιχαηλίδου:Προτεραιότητα η κοινωνική προστασία χωρίς αποκλεισμούς

«Οι επενδύσεις στην κοινωνική προστασία βασική στρατηγική μας για τη μείωση της παιδικής φτώχειας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Δόμνα Μιχαηλίδου
Η Δόμνα Μιχαηλίδου © Eurokinissi

Για τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την κοινωνική προστασία χωρίς αποκλεισμούς αλλά και τον περιορισμό της παιδικής φτώχειας μίλησε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Οι "επενδύσεις" στην κοινωνική προστασία, μέσω ενεργητικών πολιτικών και υπηρεσιών συμπληρωματικών των επιδομάτων, πρέπει να αποτελέσουν τη βασική στρατηγική μας για τη μείωση της παιδικής φτώχειας», ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία συμμετείχε στην πρώτη τακτική σύσκεψη για το 2022 του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNICEF, με θέμα τη «Μείωση της παιδικής φτώχειας, μέσω πολιτικών και προγραμμάτων».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στη σύσκεψη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNICEF, στην οποία συμμετείχαν 14 χώρες-μέλη του οργανισμού, η χώρα μας εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά από Ελληνίδα υφυπουργό, ενώ, κατά τη διάρκειά της, παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε το πενταετές εθνικό πρόγραμμα της UNICEF για την Ελλάδα (2022-2026).

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η υφυπουργός και για τη σημασία της συνεργασίας από τη UNICEF, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας EU Child Guarantee, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της Πολιτείας για κοινωνική προστασία χωρίς αποκλεισμούς.

Στο πλαίσιο της ομιλίας της, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Τα παιδιά βιώνουν τη φτώχεια διαφορετικά από τους ενήλικες. Έχουν συγκεκριμένες και διαφοροποιημένες ανάγκες. Ένα παιδί που ζει στη φτώχεια μπορεί να είναι φτωχό για μια ζωή και σπάνια αυτό το παιδί έχει μια δεύτερη ευκαιρία για μια καλή εκπαίδευση ή ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή του. Γι' αυτό, εμείς, με ενεργητικές πολιτικές, καταπολεμούμε έμπρακτα την παιδική φτώχεια και διασφαλίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά. Προχωρούμε διαρκώς σε σημαντικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπως αυτή με τη UNICEF, ώστε να ενδυναμώσουμε το σύστημα της κοινωνικής προστασίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ