- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ανακοινώθηκαν τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια
Η επιδότηση θα κυμανθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με αυτά του Ιανουαρίου
Τα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας. Θα ισχύσουν τον Φεβρουάριο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Επιδότηση 39 ευρώ για τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας για τον περιορισμό των επιπτώσεων από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια. Σημειώνεται ότι η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος είναι ελαφρώς χαμηλότερη σε σχέση με τον Ιανουάριο, καθώς μικρή αποκλιμάκωση σημειώθηκε στις χονδρικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, στα 227,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Ιανουάριο έναντι 235,38 ευρώ τον Δεκέμβριο.
- Για κατανάλωση ρεύματος για τις πρώτες 150 KWh η στήριξη διαμορφώνεται στα 150 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
- Για μηνιαία κατανάλωση από 151-300KWh, η επιδότηση περιορίζεται στα 110 €/MWh από 120 ευρώ/KWh τον Ιανουάριο.
Έτσι η μέση μηνιαία ενίσχυση για τα οικιακά τιμολόγια ανέρχεται σε 39 ευρώ.
- Για το Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανά μεγαβατώρα θα διαμορφωθεί στα 170 ευρώ (από 180 ευρώ τον προηγούμενο μήνα) για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες κι έτσι η επιδότηση ανά νοικοκυριό θα αγγίξει τα 51 ευρώ.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα αμετάβλητες θα παραμείνουν οι επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα επιδοτηθούν με 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έκπτωση που περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες των επαγγελματικών τιμολογίων (βιομηχανία, εμπόριο, αγροτικά) και όλες αντίστοιχα τις κατηγορίες χρήσεων (χαμηλή, μέση, υψηλή τάση).
Φυσικό αέριο
Σε ό,τι αφορά τη συνολική ενίσχυση των καταναλωτών για το φυσικό αέριο, αυτή διαμορφώνεται στα 40 ευρώ/MWh, με το συνολικό ύψος του μέτρου στα 47 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, σε 20 ευρώ/MWh ανέρχεται η επιδότηση του φυσικού αερίου, ενώ επιπλέον έκπτωση 20 ευρώ παρέχεται από τη ΔΕΠΑ στους πελάτες της.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.