Πολιτικη & Οικονομια

Ευάγγελος Βενιζέλος: Το «αντίο» στον Κάρολο Παπούλια

«Η Ελληνική Δημοκρατία του έχει μεγάλη ιστορική υποχρέωση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eυάγγελος Βενιζέλος και Κάρολος Παπούλιας
Eυάγγελος Βενιζέλος και Κάρολος Παπούλιας © EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας για τον Κάρολο Παπούλια που πέθανε, τόνισε ότι διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πιο δύσκολη περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχαιρετά τον Κάρολο Παπούλια που πέθανε σε ηλικία 92 ετών σήμερα Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021, επισημαίνοντας ότι ήταν «ολιγόλογος και ουσιώδης» και πως «εξέφρασε την πιο ευπρεπή εκδοχή της μάχιμης πολιτικής».

Στη δήλωσή του για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας «άσκησε τα καθήκοντά του με διακριτικό αλλά στιβαρό και αποτελεσματικό τρόπο την πιο δύσκολη περίοδο της Μεταπολίτευσης».

Η δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια

«Ο Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκε με την ευθύνη απέναντι στην Πατρίδα ήδη από παιδί μετέχοντας στην Εθνική Αντίσταση και συνέχισε ως νέος μετέχοντας στον αντιδικτατορικό αγώνα. Ολιγόλογος και ουσιώδης, εξέφρασε την πιο ευπρεπή εκδοχή της μάχιμης πολιτικής ως αδελφικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου και για πολλά χρόνια υπουργός  των Εξωτερικών με γνώση και άποψη.

» Κλήθηκε να καταστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με πρωτοβουλία της άλλης μεγάλης πλευράς του τότε κομματικού συστήματος εκλεγόμενος δυο φορές με συντριπτική πλειοψηφία. Άσκησε τα καθήκοντά του με διακριτικό αλλά στιβαρό και αποτελεσματικό τρόπο την πιο δύσκολη περίοδο της Μεταπολίτευσης.

» Τα επεισόδια του Οκτωβρίου του 2011 στη Θεσσαλονίκη έδειξαν ότι η δυναμική του λαϊκισμού πλήττει το εθνικό συμφέρον και τη Δημοκρατία. Αυτά τα δυο υπερασπίστηκε ως αρχηγός του κράτους και ρυθμιστής του πολιτεύματος ο Κάρολος Παπούλιας.

» Η Ελληνική Δημοκρατία του έχει μεγάλη ιστορική υποχρέωση. Εμείς που είχαμε την τιμή να υπηρετήσουμε μαζί του ως βουλευτές και υπουργοί αποχαιρετούμε επιπλέον τον καλό φίλο, τον λάτρη της Ηπείρου, τον διανοούμενο και κοσμοπολίτη, τον εύχαρη και ευθυτενή Κάρολο Παπούλια. Από καρδιάς συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ