Πολιτικη & Οικονομια

Κόντρα στη Βουλή για την Αργεντινή

Ν. Βούτσης: Πού την είδατε την πτώχευση;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
73973-149338.jpg

Νέα κόντρα σήμερα στη Βουλή, με αφορμή τις εξελίξεις στην Αργεντινή. Η αντιπαράθεση ξεκίνησε από την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ο οποίος έκανε λόγο για προπαγάνδα που αναπτύχθηκε τόσο από τη ΝΔ όσο και μέσα από μία «τηλεδημοκρατία που παίζει συγκεκριμένο και κακό ρόλο γύρω από τα πραγματικά γεγονότα».

«Είδαμε», είπε, «το πολιτικό προσωπικό κυρίως της ΝΔ που συγκροτεί την κυβέρνηση, με Γεωργιάδη, Βούλτεψη και Ρήγα, να δίνει μία διαφορετική τραγική ερμηνεία. Αφηγήθηκαν εικόνες που δεν συνέβησαν ποτέ και απέκρυψαν ότι σήμερα στην Αργεντινή, μετά από μία δραματική κατάσταση που πέρασε ο λαός της, το 90% των οικονομικών δεικτών της είναι καλύτεροι από τη χώρα μας. Όλοι οι δείκτες είναι ισχυρότατα βελτιωμένοι, δεν υπάρχει θέμα χρέους, ανεργίας, εξωτερικού εμπορίου».

Ο Ν. Βούτσης κατέληξε: «Δεν ξέρουμε πώς έγινε η κρίση παγκοσμίως; Και ερχόμαστε να λέμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο οι λαοί να σκύβουν το κεφάλι; Πού την είδατε την πτώχευση; Ένας με στοιχεία ας τολμήσει να αναφερθεί στη χρεοκοπία. Με αυτά που είπε η κυβερνητικός εκπρόσωπος θα μπορούσε να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο. Δεν επιτρέπεται να φτιάχνουμε καρικατούρα κρίσης».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κατηγόρησε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι παρουσίασε περίπου ως παράδεισο την Αργεντινή: «Πράγματι, η Αργεντινή είχε ρυθμούς ανάπτυξης 9%, αλλά είχε πληθωρισμό 20% τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα, η Ελλάδα του μνημονίου έχει κατά κεφαλή εισόδημα 27.000 δολάρια, τριπλάσιο από την Αργεντινή που έχει 10.000 δολάρια κατά κεφαλή εισόδημα».

Πρόσθεσε, δε, ότι «εμείς λέμε ότι ζούμε σε έναν κόσμο όπου υπάρχουν και καρχαρίες που πάνε για το κέρδος και πρέπει να προσέξουμε να μην πετύχει το δικό σου ποδαράκι. Εσείς λέτε να βουτήξουμε στις παραλίες και να το παίξουμε ήρωες. Εμείς λέμε ας μην βουτήξουμε. Γι' αυτό και δεν ακολουθήσαμε τον δρόμο των συνεχών χρεοκοπήσεων και κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρωζώνη».

Πλήρη σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Αθανάσιος Μπούρας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ