Πολιτικη & Οικονομια

Πόθεν Έσχες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων

Η οριστικοποίηση της δήλωσης πρέπει να γίνει μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λήγει στις 16 Δεκεμβρίου 2021 η υποβολή των δηλώσεων του πόθεν έσχες
Λήγει στις 16 Δεκεμβρίου 2021 η υποβολή των δηλώσεων του πόθεν έσχες © Pixabay

Εκπνέει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων του Πόθεν Έσχες. Τι πρέπει να προσέξετε, τι ισχύει για τις τροποποιητικές δηλώσεις.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2021 λήγει η υποβολή των δηλώσεων του Πόθεν Έσχες και οι υπόχρεοι θα πρέπει έως τότε να έχουν οριστικοποιήσει τις ετήσιες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης στο ηλεκτρονικό σύστημα pothen.gr.

Σημειώνεται ότι όσοι οριστικοποιήσουν τη δήλωσή τους εμπρόθεσμα, μέχρι την 16 Δεκεμβρίου, έχουν τη δυνατότητα για έναν ακόμη μήνα, δηλαδή μέχρι την 16/01/2022, να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις, δηλαδή συμπληρώσεις, διορθώσεις, ή να καταθέσουν επιπλέον παραστατικά.

Προκειμένου να υπάρχει το δικαίωμα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων, πρέπει απαραίτητα να έχει οριστικοποιηθεί η δήλωση μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, διαφορετικά η υποβολή θα είναι με βάση τον νόμο εκπρόθεσμη και θα απαιτείται η πληρωμή παράβολου από το σύστημα, προκειμένου να οριστικοποιηθεί αυτή.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Υπόχρεων – ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4802100 από τις 07.30 έως τις 17.00 κατά τις εργάσιμες ημέρες.

Επίσης, μετά την είσοδο στην ενιαία διαδικτυακή εφαρμογή, στην ενότητα «Χρειάζεστε βοήθεια;» είναι δυνατή η αποστολή μηνύματος για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει κατά την υποβολή της Δήλωσης της Περιουσιακής Κατάστασης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ