Πολιτικη & Οικονομια

Σακελλαροπούλου: «Οι οροθετικοί στιγματίζονται κοινωνικά» (video)

Το μήνυμα της ΠτΔ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης για το AIDS «ATH CHECKPOINT» στο Μοναστηράκι
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης για το AIDS «ATH CHECKPOINT» στο Μοναστηράκι © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Μήνυμα από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. «Υπάρχει άγνοια και κοινωνικός στιγματισμός των οροθετικών» ανέφερε η ΠτΔ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έστειλε μήνυμα στήριξης στους οροθετικούς. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και το «Ath Checkpoint» στο Μοναστηράκι.

«Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση του HIV συνεχίζει δυστυχώς να υπάρχει η άγνοια, ο φόβος και ο κοινωνικός στιγματισμός των οροθετικών» ανέφερε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Και πρόσθεσε ότι η επιστήμη έχει κάνει μεγάλες προόδους, η θνησιμότητα έχει μειωθεί και η καθημερινότητα των ασθενών έχει βελτιωθεί. Ωστόσο, όπως σημείωσε, αποτελεί «απαραίτητη προϋπόθεση η έγκαιρη διάγνωση και η συστηματική πρόσβαση στη θεραπεία».

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Υπάρχει προκατάληψη με το AIDS

«Ο τερματισμός της πανδημίας του AIDS μέχρι το 2030, που αποτελεί στόχο του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, ανήκει στους ειδικούς. Η καταπολέμηση όμως της προκατάληψης και σε αυτόν τον τομέα ανήκει σε μας τους ίδιους. Ας κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε, ώστε κανείς συμπολίτης μας να μην υποφέρει από αδικαιολόγητες διακρίσεις» ανέφερε επίσης η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS σήμερα Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021.

Κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, Ελευθέριος Μπούλιας. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, όπου ενημερώθηκε από τον συντονιστή διευθυντή της Μονάδας Χρήστο Μιχαηλίδη, παρουσία του διευθυντή Γιώργου Αδάμη και του επιμελητή Νικόλαου Παΐσιου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης «Athens checkpoint» στο Μοναστηράκι, όπου την υποδέχθηκε ο πρόεδρος της «Θετικής Φωνής» Νίκος Δέδες και η Άννα Ζάκοβιτς, υπεύθυνη της Aids Healthcare Foundation στην Ελλάδα. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε και ξεναγήθηκε στους χώρους του εξεταστηρίου.

Στο «ATH Checkpoint» η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
Στο «ATH Checkpoint» η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Η Athens Voice πήγε στο Checkpoint στο Μοναστηράκι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Στο συγκεκριμένο σημείο προσφέρεται δωρεάν τεστ για HIV και ηπατίτιδα. Η εξέταση είναι ανώδυνη και γρήγορη, ενώ τα αποτελέσματα βγαίνουν εντός 10 λεπτών.

Επισκεψη της ΠτΔ στο κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης «Αth Checkpoint»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ