Πολιτικη & Οικονομια

Έρχεται η «ΣΟΔΗΑ» με έμβλημα ένα δεμάτι στάχυα

Ο Γ. Πανούσης προανήγγειλε την ίδρυσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
73635-148529.jpg

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, οδεύει προς την ίδρυση του κόμματος ΣΟΔΗΑ (Σοσιαλιστική Δημοκρατική Αριστερά) που θα έχει έμβλημα ένα δεμάτι στάχυα. Σύμφωνα με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, αλλά και με δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Πανούσης υποστηρίζει ότι «η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα και σ' αυτήν τη διαδικασία, υπεύθυνα, αυτόνομα και με καθαρή στρατηγική, ενώ όσον αφορά τον ηγέτη προτείνει είτε προσωρινή τριμελή επιτροπή νέων προσώπων, είτε μεταβατικό πρόεδρο, για να δρομολογήσει τις εξελίξεις. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει η διερευνημένη βάση της ΣΟΔΗΑ, η οποία δεν θα περιλαμβάνει μόνο μέλη, αλλά και φίλους και κυρίως δίκτυα ελεύθερης έκφρασης για όσους θέλουν να διατυπώνουν τη γνώμη τους σε κρίσιμα θέματα» αναφέρει.

Οι θέσεις του κόμματος: «Δεν έχουμε καμία σχέση με τον κρατικίστικο νεοφιλελευθερισμό και τον αντιδημοκρατικό σοσιαλισμό. Δεν υπηρετούμε την αγοραία δημοκρατία και το δίκαιο του ισχυρού της παγκοσμιοποίησης. Δεν αντιπαραθέτουμε στον γνήσιο προοδευτισμό ούτε τον λαϊκισμό του passe-partout ούτε τον λογιστικό κυνισμό της κοινωνίας των 2/5. Δεν απελευθερώνουμε –μέσω και λόγω της κρίσης– τον αχόρταγο και απάνθρωπο καπιταλισμό, αλλά επαναδιατυπώνουμε το πολιτικό πλαίσιο της κοινωνικής ανασυγκρότησης με όρους κοινωνικού κράτους δικαίου».

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πραπολιτικά ότι η ΔΗΜΑΡ έχει πρόβλημα επιβίωσης. «Δεν έχει πολιτικό χρόνο, αν πάμε σε πολωτικές καταστάσεις τα μικρά κόμματα θα την πληρώσουν» και σημείωσε: «Αν πάει να ενταχθεί η ΔΗΜΑΡ στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ θα εξαφανιστεί». Τέλος υποστήριξε ότι ο Φώτης Κουβέλης έπρεπε να παραιτηθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ