- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Την πιθανότητα η επόμενη Βουλή να αποκτήσει το πρώτο μαύρο μέλος και μάλιστα μέσα από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ανέδειξε η «Καθημερινή της Κυριακής».
Ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα, ο οποίος δραστηριοποιείται πολιτικά με τα χρώματα της ΝΔ στον Πειραιά είναι πολύ πιθανό να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής στην περιφέρεια της Β' Πειραιώς κάτι που σημαίνει ότι αν εκλεγεί η βουλή θα αποκτήσει το πρώτο έγχρωμο μέλος στην ιστορία της.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η Νέα Δημοκρατία είναι κοντά στην απόφαση να τον εντάξει στους υποψήφιούς της στη Β’ Πειραιά για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Άλλωστε, στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές εξελέγη πρώτος σε σταυρούς σύνεδρος στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο Χαγκαμπιμάνα, έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, καθώς ήρθε αρχικά για να φοιτήσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και τελικά παρέμεινε συνεχίζοντας τις σπουδές του και στη Νομική Σχολή Αθηνών, όπου μάλιστα είχε εμπλακεί με την πολιτική, καθώς ήταν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Αργότερα επέστρεψε στην πατρίδα του, στο Μπουρούντι, όπου το καθεστώς όμως τον φυλάκισε. Με τη βοήθεια των ελληνικών αρχών και προσωπικά τότε του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά αποφυλακίστηκε και από το 2016 επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα. Σήμερα εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Μετανάστευσης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς η στρατηγική της στροφής προς τα ριστερά απειλεί να εγκλωβίσει το κόμμα
Το σχόλιο για την αποχώρηση στελεχών και την ανεξαρτητοποίηση βουλευτών από τη Νέα Αριστερά
Όλο και περισσότεροι νέοι αναβάλουν να κάνουν οικογένεια
Για αναμενόμενη διάλυση της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας κάνει λόγο η Νέα Αριστερά
«Ποιο είναι τελικά το σχέδιο για την Αθήνα;» διερωτάται ο επικεφαλής της
Η πρώην υπουργός δηλώνει ότι δεν παραιτείται από την «ενεργό πολιτική»
Η επιστολή της μετά την αποχώρησή της από τη Νέα Αριστερά
Πότε μπαίνουν οι συντάξεις Δημοσίου, Τραπεζών, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ
Πώς σχολίασε ο υπουργός Υγείας την πρόταση Δούκα για το ΠΑΣΟΚ
Η σημαντική διευκρίνιση από το υπουργείο για την αίτηση
«Αρνήθηκε να μιλήσει στο ντοκιμαντέρ και - το κυριότερο - ακόμα και σήμερα δεν έχει ψελλίσει ούτε μια συγγνώμη»
Σταθερά υψηλότερες οι τιμές στην Περιφέρεια
Ημέρα πολιτικών εξελίξεων
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.