Πολιτικη & Οικονομια

Ταραντίλης: Πίστη στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας

Συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, με θέμα: «Ευκαιρίες και προκλήσεις για την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήστος Ταραντίλης
Χρήστος Ταραντίλης © EUROKINNISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Χρήστος Ταραντίλης: Πίστη στην επιτυχία του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Με θέμα: «Ευκαιρίες και προκλήσεις για την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων» συνεδρίασε σήμερα, 6 Οκτωβρίου, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, υπό την Προεδρία του Βουλευτή Επικρατείας, καθηγητή, Χρήστου Ταραντίλη

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι η παρουσίαση επιτυχημένων ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων (start-up και spin-off) δημιουργεί ένα όραμα στους Έλληνες ερευνητές και ερευνήτριες, το οποίο

  • Καλλιεργεί το αίσθημα ότι η επιχειρηματική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων είναι εφικτή, και επιπλέον,
  • Κινητοποιεί και ενθαρρύνει τις ελληνικές ερευνητικές ομάδες να μείνουν προσηλωμένες στον στόχο της επιτυχίας και να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τις δυσκολίες στην πορεία από τη σύλληψη μιας ιδέας έως την επιχειρηματική αξιοποίησή της.

Επίσης, ο κ. Ταραντίλης υπογράμμισε ότι η δυνατότητα ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων να απευθύνουν τα ερευνητικά προϊόντα τους στις μεγάλες διεθνείς αγορές ενεργοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια. Τέλος, ανέφερε πόσο σημαντική είναι η εμπειρία που έχουν αποκομίσει τα στελέχη των επιτυχημένων νεοφυών επιχειρήσεων, για την καθοδήγηση νέων start-up εταιρειών στο δρόμο προς την επιχειρηματική ωρίμαση και την επιτυχία. 

Στο πλαίσιο αυτό έγινε για πρώτη φορά παρουσίαση νεοφυών επιχειρήσεων στη Βουλή. Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής δόθηκε βήμα στον κ. Κωνσταντίνο Μπάλα, Καθηγητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας-τεχνοβλαστού QCELL και στον Δρ. Δημήτριο Κουτσιούλη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας EnzyQuest. Οι δύο ομιλητές ανέδειξαν τους παράγοντες επιτυχίας των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, επεσήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατέθεσαν προτάσεις για την επίλυσή τους. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ