Πολιτικη & Οικονομια

Το μήνυμα Δένδια για τα 20 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου

«Οι Έλληνες δεν ξεχνάμε τα χιλιάδες θύματα και τις οικογένειές τους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11η Σεπτεμβρίου 2001: Τμήμα στο αμερικανικό Πεντάγωνο έχει καταρρεύσει μετά τη συντριβή αεροπλάνου, στο οποίο είχαν κάνει αεροπειρατεία τρομοκράτες
11η Σεπτεμβρίου 2001: Τμήμα στο αμερικανικό Πεντάγωνο έχει καταρρεύσει μετά τη συντριβή αεροπλάνου, στο οποίο είχαν κάνει αεροπειρατεία τρομοκράτες © EPA

Νίκος Δένδιας και Υπουργείο Εξωτερικών τιμούν την επέτειο για τα 20 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της Ελλάδας στις ΗΠΑ.

Αναφορά στην 11η Σεπτεμβρίου και την επέτειο για τα 20 χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα, κάνει στο μήνυμά του ο Νίκος Δένδιας. Συνολικά 2.997 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σαν σήμερα 11 Σεπτεμβρίου το 2001, όταν τέσσερα επιβατικά αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν από τρομοκράτες στις ΗΠΑ.

Τα δύο έπεσαν πάνω στους Δίδυμους Πύργους, οι οποίοι ύστερα από λίγες ώρες κατέρρευσαν. Το τρίτο συνετρίβη στο αμερικανικό Πεντάγωνο και το τέταρτο στην Πενσιλβάνια.

«Στεκόμαστε διαχρονικά στο πλευρό των εταίρων και συμμάχων στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας» τονίζει σε μήνυμά του για τη συμπλήρωση 20 ετών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Και προσθέτει στην ανάρτησή του στο Twitter: «20 χρόνια από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινότητα. Οι Έλληνες δεν ξεχνάμε τα χιλιάδες θύματα και τις οικογένειές τους. Στεκόμαστε διαχρονικά στο πλευρό των εταίρων και συμμάχων στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

11η Σεπτεμβρίου - 20 χρόνια μετά: Το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ

«Σήμερα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των Αμερικανών φίλων και συμμάχων μας και τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων των ειδεχθών τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου» επισημαίνεται σε μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό του Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Είκοσι χρόνια μετά, διαμηνύει περαιτέρω το Υπουργείο Εξωτερικών, «παραμένουμε ενωμένοι στο συλλογικό καθήκον υπεράσπισης της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ