Πολιτικη & Οικονομια

Επιστολή Γερμανού προέδρου σε Σακελλαροπούλου για Μίκη Θεοδωράκη

«Αποτελεί όσο κανείς άλλος την προσωποποίηση της μουσικής ψυχής της Ελλάδας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας © presidency.gr/

Τα συλλυπητήριά του για τον Μίκη Θεοδωράκη εκφράζει με επιστολή του στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έλαβε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ (Frank-Walter Steinmeier) συλλυπητήρια επιστολή για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί όσο κανείς άλλος την προσωποποίηση της μουσικής ψυχής της Ελλάδας» ανέφερε ο Στάινμάιερ στην επιστολή του.

Και πρόσθεσε: «Στο πάθος του, τη δημιουργικότητά του και στο άοκνο δημιουργικό του πνεύμα οφείλουμε πάνω από χίλιες συνθέσεις, ανάμεσά τους όπερες, συμφωνίες, ορατόρια και μουσική για τον κινηματογράφο».

Ολόκληρη η επιστολή Στάινμάιερ στη Σακελλαροπούλου για τον Μίκη Θεοδωράκη

«Κυρία Πρόεδρε, αγαπητή Κατερίνα Σακελλαροπούλου,

» Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, αυτής της ιδιοφυούς προσωπικότητας του αιώνα μας. Επιτρέψτε μου να εκφράσω σε εσάς και τον ελληνικό λαό, κυρίως στην οικογένεια του εκλιπόντα, τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

» Έφυγε από κοντά μας ο συνθέτης, ακτιβιστής, πολιτικός και αντιστασιακός Μίκης Θεοδωράκης. Ένας ξεχωριστός άνθρωπος, που συμβολίζει όσο κανείς άλλος την αντίσταση στους Γερμανούς κατακτητές, τον αγώνα ενάντια στην καταπίεση και τη δικτατορία, την υπεράσπιση της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης και αργότερα τις προσπάθειες για την ενότητα της Ελλάδας.

» Η ζωή του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδας και εμπνέει ανθρώπους πολύ πέρα από τα σύνορα της χώρας σας.

» Δεν θα μείνει στη μνήμη μας μόνο η πολιτική του δράση. Ο Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί όσο κανείς άλλος την προσωποποίηση της μουσικής ψυχής της Ελλάδας. Στο πάθος του, τη δημιουργικότητά του και στο άοκνο δημιουργικό του πνεύμα οφείλουμε πάνω από χίλιες συνθέσεις, ανάμεσά τους όπερες, συμφωνίες, ορατόρια και μουσική για τον κινηματογράφο.

» Όλη η Ελλάδα πενθεί ένα ίνδαλμα. Να είστε βέβαιοι ότι και η Γερμανία πενθεί μαζί Σας. Πενθούμε έναν οικουμενικό διανοούμενο, ο οποίος με το καλλιτεχνικό του έργο έγραψε μουσική ιστορία, ενώ η πολιτική του παρακαταθήκη θα περάσει στην παγκόσμια ιστορία. Η φωνή του θα μας λείψει. Με σιωπηλούς χαιρετισμούς. Δικός Σας. Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ