- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη και τη στάση του απέναντι στο πρόγραμμα εμβολιασμών στην Ελλάδα.
Τελικά (αν ο ίδιος και ο Αλέκσης λένε αλήθεια) ο σύντροφος Πολάκης έκανε τον ψεκασμό του πέτρα και εμβολιάστηκε με ένα εμβόλιο εναντίον του οποίου, μόλις τρεις μήνες πριν, επιχειρηματολογούσε από το βήμα της Βουλής. Γιατί και ο σύντροφος Πολάκης είναι πραγματικός αριστερός και όχι κανά κορόιδο που να δέχεται να υποστεί τη μοίρα που περιμένει όσους είχαν την αφέλεια να τον πάρουν στα σοβαρά.
Δηλαδή, αν δεχτούμε πως ό,τι ισχυρίζεται ο ίδιος και ο αρχηγός του είναι αλήθεια, ο σύντροφος Πολάκης αρνήθηκε να έχει την τύχη που θα έχουν ή που είχαν οι άνθρωποι που πήραν το αντιεμβολιαστικό του κήρυγμα στα σοβαρά και αρνήθηκαν να εμβολιαστούν. Όχι μόνο την υγεινομική αλλά και την οικονομική τύχη. Γιατί ο σύντροφος Πολάκης είναι χειρουργός (εδώ μπορεί να ταιριάζει και το χειρούργος) και για να συνεχίσει να εργάζεται, για να συνεχίσει να χειρουργεί, θα πρέπει να ειναι εμβολιασμένος. Διαφορετικά θα πρέπει να ακολουθήσει τη μοίρα των υγειονομικών που διαδήλωνε μαζί τους εναντίον της υποχρεωτικότητας (δηλαδή εναντίον του εμβολίου). Αλλά, όπως είπαμε, ο σύντροφος Πολάκης δεν είναι κορόιδο.
Στο κάτω-κάτω τη ζημιά την έχει κάνει. Σίγουρα θα υπάρχουν συμπολίτες που ακούγοντάς τον να επικρίνει το εμβόλιο θα σκέφτηκαν «γιατρός είναι, αναπληρωτής υπουργός υγείας ήταν, κάτι θα ξέρει» και δεν πήγαν να εμβολιαστούν. Σίγουρα το κήρυγμά του όχι μόνο θα έπεισε συμπολίτες να μην εμβολιαστούν, αλλά θα ενίσχυσε και την ανόητη πεποίθηση που ήδη κάποιοι θα είχαν. Η συμβολή του συντρόφου Πολάκη στην αντιεμβολιαστική παράνοια και στην καταστροφή που αυτή συνεπάγεται είναι ήδη μεγάλη, δεν χρειάζεται να μείνει και χωρίς δεύτερη δουλειά (θεωρώ ως πρώτη αυτή του βουλευτή).
Φυσικά η προσπάθεια του συντρόφου Πολάκη (και κατ’ επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ) για όσο το δυνατόν λιγότερους εμβολιασμένους δεν σταματά εδώ. Παρότι πια δηλώνει εμβολιασμένος, ο σύντροφος Πολάκης εξακολουθεί να στηρίζει τους αντιεμβολιαστές υγειονομικούς και να διαμαρτύρεται μαζί τους για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Συνεχίζει δηλαδή να βάζει εμπόδια σε μια προσπάθεια η οποία δεν έχει σχέση ούτε με κόμματα, ούτε με ιδεολογία αλλά μόνο με ζωή και θάνατο.
Δεν ξέρω αν το κάνει για να ψαρέψει ψήφους από το λούμπεν ψεκασμένο κοινό (το οποίο, εδώ που τα λέμε, είναι και το μόνο από το οποιο μπορεί να ψαρέψει) ή αν ελπίζει σε μια κατάρρευση του συστήματος υγείας η οποία θα χρεωθεί στην κυβέρνηση ή αν είναι στ’ αλήθεια ψεκασμένος. Και δεν έχει και σημασία. Σημασία έχει το αποτέλεσμα του κηρύγματός του. Και κυρίως το ότι, επειδή όπως είπαμε είναι αριστερός και όχι κανένα κορόιδο, το κάνει έχοντας (κατά δήλωση του ιδίου και του αρχηγού του) εμβολιαστεί. Γιατί είναι πονηρός ο Πολάκης και όπως όλοι οι πονηροί θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Και μπράβο του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.