Πολιτικη & Οικονομια

ΚΚΕ: Στον Γαλατά Χανίων η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Πώς θα γίνει το λαϊκό προσκύνημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μίκης Θεοδωράκης
Μίκης Θεοδωράκης © EUROKINISSI

ΚΚΕ: Στον Γαλατά Χανίων την Πέμπτη θα γίνει η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη.

Διευκρινίσεις σχετικά με τις ώρες που θα πραγματοποιείται από το πρωί της Δευτέρας το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη αλλά και η ταφή του δίνει το ΚΚΕ, κατόπιν συνεννόησης με τη Μητρόπολη Αθηνών και παράλληλα επιβεβαιώνει ότι η κηδεία του μεγάλου δημιουργού θα γίνει την Πέμπτη στον Γαλατά Χανίων.

Λίγη ώρα αφότου δημοσιεύτηκαν οι πληροφορίες ότι ο ενταφιασμός του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει στη γενέτειρά του, όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία, το ΚΚΕ ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες.

Όπως ανακοίνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα «σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 15.00 και θα ολοκληρωθεί στις 19.00. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 έως τις 19.00 το απόγευμα και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 14.00. Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία».

Υπενθυμίζεται ότι Μίκης Θεοδωράκης στις 5 Οκτωβρίου 2020 έστειλε προσωπική επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Κομουνιστικού Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε αυτή ανέφερε ότι πέρασε τα ωραιότερα χρόνια της ζωής του κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ