Πολιτικη & Οικονομια

O Παύλος Γερουλάνος και η αποσυγκέντρωση της εξουσίας

Η περιοδεία του Παύλου Γερουλάνου και η εσωκομματική φιλολογία στο ΚΙΝΑΛ για νέο αρχηγό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παύλος Γερουλάνος: Η αποσυγκέντρωση της εξουσίας να γίνει η πολιτική πρόταση της κεντροαριστεράς.

Οι εσωκομματικές του ΚΙΝΑΛ, ο Πάυλος Γερουλάνος και η αποσυγκέντρωση της εξουσίας που πρέπει να γίνει η πολιτική πρόταση της κεντροαριστεράς

Οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ – που προγραμματίζονται εκτός απροόπτου κάποια στιγμή ως το τέλος του 2021 – είναι ο λόγος που τα στελέχη τα οποία έχουν δηλώσει ότι θα κατέβουν στην κούρσα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας, (η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Νίκος Ανδρουλάκης) πύκνωσαν τις εμφανίσεις και τις παρεμβάσεις τους μέσα στο καλοκαίρι. 

Η εσωκομματική φιλολογία όμως εκτός από τους δεδηλωμένους υποψηφίους, ασχολείται και με τους δυνάμει υποψηφίους, αφού είναι γνωστό ότι φήμες, υποθέσεις και πολλές φορές, προσδοκίες τρίτων, φέρνουν και επιπλέον ονόματα στο τραπέζι. 

Ένα από τα ονόματα που παίζουν δυνατά είναι αυτό του Παύλου Γερουλάνου.  Λίγο πριν τον Αύγουστο, ο Παύλος Γερουλάνος περιόδευσε στη Θράκη και τη Φθιώτιδα, όπου μίλησε στην Αλεξανδρούπολη και την Αταλάντη σε ημερίδες με τίτλο «Αναγέννηση στην Οικονομία και την Κοινωνία». Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο. Τόσο στον Έβρο και τη Ροδόπη όσο και στη Φθιώτιδα, συναντήθηκε με πολιτικά στελέχη, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων. Στόχος ήταν να παρουσιάσει στους πολίτες, τις προτάσεις του για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στην αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Το σχέδιο αυτό, το επεξεργάζεται εδώ και καιρό με τη συνεργασία πανεπιστημιακών και ανθρώπων της αγοράς. Στη διάρκεια των ημερίδων ο Γερουλάνος ανακοίνωσε και τη δημιουργία της Αναγέννησης, ενός φορέα στο πλαίσιο της προοδευτικής παράταξης, το «όχημα» με το οποίο θα συνεχίσει τις περιοδείες και συζητήσεις με τους πολίτες και σε άλλες περιοχές της χώρας. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα των επισκέψεων του και σε άλλες περιφέρειες της χώρας. 

Όπως δήλωσε στα τοπικά μέσα: «Εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι η αποσυγκέντρωση της εξουσίας θα δημιουργήσει πλούτο στις περιοχές της Ελλάδας που μπορούν να τον δημιουργήσουν και θα διασφαλίσει τη δίκαιη κατανομή του, την ώρα που το χρειαζόμαστε περισσότερο. Και για αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να γίνει η αποσυγκέντρωση, πολιτική προτεραιότητα στη χώρα. Ώστε να εντοπίσουμε πλούτο που μπορούμε να αξιοποιήσουμε σε κάθε περιοχή και να τη βοηθήσουμε να επενδύσει σε αυτόν το πλούτο για τις επόμενες γενιές. Το θεωρούμε την μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας ώστε η μοίρα της χώρας να αλλάξει και οι επόμενες γενιές να σταθούν στις δικές τους δυνάμεις».

Ο Γερουλάνος υπογραμμίζει εδώ και καιρό ότι οι εσωκομματικές εκλογές είναι μια ευκαιρία για την ολική επαναφορά της δημοκρατικής παράταξης και έχει επισημάνει την ανάγκη αυτό να στηριχτεί σε πολιτικές προτάσεις που να πηγάζουν από την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και να μιλάνε στους πολίτες, σήμερα. Ο Σεπτέμβριος, παραδοσιακά κυοφορεί εξελίξεις και όλα τα σενάρια είναι ανοικτά τόσο στον χώρο της κεντροαριστεράς, όσο και σε εθνικό επίπεδο καθώς, πανδημία και πρόωρες εκλογές αποτελούν αστάθμητους αλλά υπαρκτούς παράγοντες. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ